Politika

Počelo suđenje optuženima za teško ubistvo Amerikanca na Zvezdari

Komentari

Autor: Tanjug

05/03/2023

-

15:44

Počelo suđenje optuženima za teško ubistvo Amerikanca na Zvezdari
Tanjug/Sava Radovanović - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

U Višem sudu u Beogradu protekle sedmice počelo je suđenje optuženima da su 4. maja 2021. godine, u kući na Zvezdari, na smrt pretukli američkog državljajina Glima Gavina Kempa.  

Okrivljeni Marko Đorđević, Vladimir Đorđević, Jelena Maričić, Ljubomir Kojić i Božidar Radojčić iznosili su prvog dana suđenja svoju odbranu ukupno pet i po sati, uzajamno prebacijući krivicu. 

Marko Đorđević je priznao da je udarao oštećenog, kao i da su imali nameru od njega uzmu novac za alkohol i cigare. 

Prvookrivljeni je rekao i da su od oštećenog zahtevali da podigne novac preko Western uniona. 

Vladimir Đorđević, u čijoj kući je Kemp podlegao povredama, tvrdio je da je prespavao celu noć, dodajući da su njegovi sekira i vaga, kojima je tučen Amerikanac.

Jelena Maričić je detaljno objasnila da su Marko Đorđević, Ljubomir Kojić i Božidar Radojčić ubijenog tukli gvozdenom vagom, sekirom i pesnicama.

Kojić je sa druge strane rekao da je Radojčić Kempa udarao vagom i sekirom, dok je Radojčić naveo da je uzeo vagu u ruke kako bi sprečio sukob između Marka Đorđevića i Kempa. 

Okrivljeni nisu sporili da su konzumirali velike količine alkohola, odnosno više 10 flaša votke od 0,5 litara.

Nisu sporili ni da je iživljavanje trajalo od ponoći do rane zore, kada su shvatili da oštećeni ne daje znake života.

Okrivljenima se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo, odnosno da su iz koristoljublja ubili Kempa. 

Svi optuženi su u pritvoru od hapšenja 4. maja 2021. godine. Sledeće suđenje zakazano je za 27.april.

Sumnja se da su optuženi u uračunljivom stanju, a Jelena Maričić u stanju bitno smanjene uračunljivosti usled akutne napitosti, zajedno, sa umišljajem Kempa lišili života, saopštilo je ranije Više javno tužilaštvo u Beogradu. 

Oni su 3. maja od 14 časova popodne u Skadarliji kod "Sebilj česme“ pili votku, a oko 21 čas prišao im je Kemp, pa su ga pozvali da im se pridruži, te su nastavili zajedno da piju, pošto je Kemp dao novac za piće.

Nakon toga svi zajedno su otišli u kuću Vladimira Đorđevića na Zvezdari gde su optuženi tražili od oštećenog da im da novac. Pošto je rekao da nema kod sebe i da može sutra da im preko Western uniona prebaci 300 dolara, Radojičić, Kojić i Marko Đorđević su počeli da ga biju.

Tukli su ga rukama i nogama, a Radojičić i Đorđević i gvozdenom vagom za telesno merenje po glavi, od čega se vaga raspala.

Nakon toga Vladimir Đorđević mu je zadavao udarce ušicama sekire po glavi i telu, a potom i Đorđević, nakon čega su tokom noći telo ubijenog muškarca izbacili u hodnik, pošto su ga pretresli u cilju pronalaska novca.

Sutradan oko 9 časova Vladimir Đorđević i Jelena Maričić su prijavili policiji da su navodno našli telo Kempa na ulici i uneli ga u kuću kako bi mu ukazali pomoć, a u kojoj je on usled alkoholisanosti navodno pao i udario glavom o pod, zbog čega je navodno preminuo.

Komentari (0)

Srbija