Politika

Zaharova: Čudan zahtev srpskog ministra

Komentari

Autor: FoNet

13/03/2023

-

21:43

Zaharova: Čudan zahtev srpskog ministra
Zaharova: Čudan zahtev srpskog ministra - Copyright AP/Russian Foreign Ministry Press Service

veličina teksta

Aa Aa

"Srpski ministar privrede Rade Basta ima neko čudno razmišljanje kada govori da Srbija treba da uvede sankcije Rusiji, koja je uvek poštovala Srbiju i njen narod", objavila je danas portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova, prenosi Sputnjik.

"Neki čudan stav: Amerika vrši pritisak na Srbiju, a srpski ministar poziva da se izađe sa stavom protiv Rusije. Možda bi bilo bolje da se srpski ministar odlučno izjasni protiv pritisaka na svoju zemlju", napisala je ona na Telegramu.

"Rusija je, za razliku od SAD, uvek poštovala Srbiju i njen narod. A poenta nije samo u istorijskoj istini, već u očiglednoj činjenici: uvođenjem sankcija Rusiji pritisak SAD na Srbiju neće prestati, već će se samo pojačati", naglasila je Zaharova.

Ministar privrede Srbije Rade Basta zatražio je da se Vlada Srbije hitno izjasni o uvođenju sankcija Ruskoj Federaciji zbog agresije na Ukrajinu.

„Naša zemlja već plaća veliku cenu zbog neuvođenja sankcija Rusiji i to postaje neizdrživo. Ja kao ministar privrede da gledam koliki se pritisak vrši na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a da mi ćutimo, to ne mogu da prihvatim. Zato sam za uvođenje sankcija Rusiji, stojim uz predsednika Vučića u odbrani državnih i nacionalnih interesa i imam apsolutno poverenje u njega", naveo je Basta.

Od njegove izjave ogradila se i stranka kojoj pripada Jedinstvena Srbija, kao i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. 

 

Preporuka za vas

Komentari (1)

Milutinac

14.03.2023 10:32

Kada mi ODMAH uvedemo sankcije Rujkama, nebi oni više pisali i pričali ovde nama nebuloze od Zaharove da Harčenka do ruskih i desničarskih organizacija. SANKCIJE najoštrije i najteže moguće Rusiji bez pardona ODMAH staviti. Konjec.

Srbija