Politika

Azemu Kurtaju osumnjičenom da je pucao na dečake Stefana i Miloša Stojanovića određen kućni pritvor

Komentari

Autor: Tanjug

16/03/2023

-

15:42

Azemu Kurtaju osumnjičenom da je pucao na dečake Stefana i Miloša Stojanovića određen kućni pritvor
Azemu Kurtaju osumnjičenom da je pucao na dečake Stefana i Miloša Stojanovića određen kućni pritvor - Copyright Euronews/Anđelka Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Osnovno tužilaštvo u Uroševcu zamenilo je meru pritvora merom kućnog pritvora pripadniku KBS Azemu Kurtaju, koji je osumnjičen da je na Badnje veče pucao na dečake Stefana i Miloša Stojanovića, potvrdio ja za Tanjug advokat Miloš Delević.

Na današnjem ročištu Azem Kurtaj negirao je krivicu.

"Okrivljeni nije priznao krivicu za dela koja mu se stavljaju na teret. Njegov branilac je predložio da mu se zameni mera sudskog pritvora u kućni, što je sud usvojio", kazao je Delević.

Podsetimo, na Stefana i Miloša Stojanovića iz Gotovuše kod Štrpca pucano je na Badnje veče kada su se vraćali iz šume noseći Badnjak. Tom prilikom Stefan je teško pogođen u rame, a Miloš u ruku.

Azem Kurtaj je ubrzo uhapšen, a Kosovska policija je tada slučaj okarakterisala kao "pokušaj ubistva", da bi nedavno tužilac Osnovnog suda u Uroševcu slučaj okvalifikovao je kao "izazivanje opšte opasnosti uz upotrebu oružja".

Na tu odluku tužioca reagovao je i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković koji je rekao da je doneta kao da je Kurtaj pucao u vazduh, a ne teško povredio Stefana i Miloša.

"Zabrinjava da se za ovakvu kvalifikaciju dela, u praksi ne izriče efektivna kazna zatvora, već uslovna osuda s novčanom kaznom. Očigledna je namera Prištine da spasi pripadnika KBS zatvora, iako je reč o čoveku koji je pucao u srpsku decu dok su nosila Badnjak s namerom da ih ubije", napisao je Petković na Tviteru.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija