Politika

Brnabić i ambasador Mađarske: Odnosi dve zemlje najbolji u istoriji

Komentari

Autor: Tanjug

24/03/2023

-

14:44

Brnabić i ambasador Mađarske: Odnosi dve zemlje najbolji u istoriji
Ana Brnabić i Jožef Zoltan - Copyright Tanjug/Valda Republike Srbije/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa novim ambasadorom Mađarske Jožefom Zoltanom Mađarom i poželela mu srdačnu dobrodošlicu u Srbiju i uspešan mandat. 

Premijerka i ambasador saglasili su se da su odnosi dveju zemalja najbolji u istoriji i da će na toj osnovi graditi buduću saradnju, saopštila je vladina pres služba. 

Premijerka je posebno istakla ekonomsku saradnju dve zemlje koja se izuzetno dinamično razvija i koja je u 2022. ostvarila rekordnu vrednost razmene. 

Brnabić je istakla da će veliki podstrek za naredni period biti završetak brze pruge Beograd-Budimpešta.

Govoreći o izazovima ilegalnih migracija, predsednica Vlade je ocenila da trilateralna saradnja Srbije, Mađarske i Austrije odlično funcioniše i da je neophodna međusobna podrška kako bi se prevazišli ovi i slični izazovi.

Ambasador Mađar je naglasio da su politički i ekonomski odnosi dveju zemalja nikada bolji i da će biti dodatno unapređeni i iz drugih oblasti od zajedničkog interesa. 

On je naglasio da se raduje budućoj saradnji i ponovio da Mađarska podržava Srbiju na putu ka članstvu u Evropsku uniju, dodaje se u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija