Politika

Orban u poseti Beogradu, sastao se sa Vučićem: "Mađarsko-srpski odnosi na istorijski najvišem nivou"

Komentari

Autor: Tanjug

25/03/2023

-

10:47

Orban u poseti Beogradu, sastao se sa Vučićem: "Mađarsko-srpski odnosi na istorijski najvišem nivou"
Orban u poseti Beogradu, sastao se sa Vučićem: "Mađarsko-srpski odnosi na istorijski najvišem nivou" - Copyright Instagram.com/buducnostsrbije

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom i ministrom spoljnih poslova Peterom Sijartom, sa kojima je razgovarao o razvoju geopolitičke situacije, procenama, planovima, novim projektima i saradnji.

"Sa Viktorom Orbanom i Peterom Sijartom o razvoju geopolitičke situacije, procenama, planovima, novim projektima i saradnji, o budućnosti", napisao je Vučić na Instagramu buducnostsrbijeav, uz fotografije sa sastanka.

"Prijateljstva se dugo i pažljivo grade, učvršćuju se i jačaju u teškim vremenima, a ona prava su dragocena baš zato što su izuzetno retka, pogotovo u politici i naročito u današnje vreme. Uvek odgovorno, ozbiljno, iskreno, uz poštovanje i poverenje", istakao je Vučić.

Mađarski premijer Viktor Orban naveo je da su mađarsko-srpski odnosi na istorijski najvišem nivou. "Posle Brisela, malo svežeg vazduha u Beogradu. Mađarsko-srpski odnosi su na istorijski najvišem nivou. Hvala vam za partiju i prijateljstvo predsedniče Vučiću", napisao je Orban na svom Tviteru uz fotografije sa partije bilijara koju je odigrao sa predsednikom Srbije.

Vučić je naveo i da je sa mađarskim premijerom razgovarao tri i po sata o svim strateškim pitanjma saradnje.

"Posle tri i po sata razgovora o svim strateškim pitanjima saradnje između Mađarske i Srbije, odigrao sam prijateljsku partiju bilijara sa premijerom Orbanom. Ponosan na prijateljstvo Srba i Mađara i zahvalan Viktoru Orbanu što je uložio mnogo truda i energije da to prijateljstvo bude suštinsko i iskreno", napisao je predsednik Vučić na svom Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija