Politika

Bivši policajac koji je uhapšen na Jarinju pušten kući, Petković: Dokaz da se Srbi hapse bez razloga

Komentari

Autor: Tanjug

29/03/2023

-

14:00

Bivši policajac koji je uhapšen na Jarinju pušten kući, Petković: Dokaz da se Srbi hapse bez razloga
Jarinje - Copyright Tanjug/AP/Marjan Vučetić

veličina teksta

Aa Aa

Miljan Jovanović, koji je sinoć uhapšen na administrativnom prelazu Jarinje, pušten je kući, potvrdila je danas njegova supruga Suzana.

"Zvao me je pre oko pola sata, da mi kaže da je iz Prištine krenuo kući. Nemam nikakvih detalja, da li je konačno oslobođen svih sumnji za bilo šta, ali se nadam da jeste. Zvao me je i njegov advokat i potvrdio da je Miljan pušten", rekla je za Tanjug Suzana Jovanović.

Kosovska policija saopštila je u utorak uveče da je M.J. uhapšen na osnovu poternice pod sumnjom za tri krivična dela. Supruga Jovanovića je rekla da se radi o osobi sa sličnim imenom i prezimenom i da je u pitanju greška. 

Jovanovića je uhapšen kada se sa suprugom i dvoje maloletne dece vraćao kući iz Raške.  

On je kosovsku policijsku službu napustio 5. novembra prošle godine, kada su to učinili i svi Srbi sa severa KiM. 

Petković: Slučaj Miljana Jovanovića dokaz da se Srbi hapse bez dokaza

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da je slučaj Miljana Jovanovića, koji je uhapšen u utorak popodne na administrativnom prelazu Jarinje, pa pušten, pravi pokazatelj kako se Srbi hapse bez dokaza, maltretiraju pred porodicom i neosnovano drže u pritvoru. On je na Tviteru napisao da je cilj ovakvih hapšenja da se Srbi kriminalizuju, posebno Srbi sa severa KiM.

"Bestijalnosti Kosovske policije nema kraja! Slučaj Miljana Jovanovića pravi je pokazatelj kako se Srbi hapse bez dokaza, maltretiraju pred porodicom i neosnovano drže u pritvoru. Miljan je danas pušten pod pritiskom javnosti i advokata kog je angažovala Kancelarija za KiM. Jedini cilj ovakvih hapšenja jeste da se Srbi kriminalizuju, posebno oni sa severa. Tako je i sinoć Miljan javno optužen od strane Kosovske policije za 'organizovani kriminal', što se već danas pokazalo kao potpuno netačno!", napisao je Petkovvić.

On se istovremeno zapitao da li će se Kosovska policija izviniti Miljanu i njegovoj porodici i priznati grešku, podjednako glasno kao što su ga bez dokaza optužili za kriminal.

"Ovo skandalozno hapšenje treba sve da zapita - koliko je još Srba nepravedno i bez dokaza uhapšeno od strane PR samo zato što nose 🇷🇸 ime i prezime?", napisao je Petković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija