Politika

Kurti sa ministrom spoljnih poslova UAE o odnosima Beograda i Prištine

Komentari

Autor: Tanjug

04/04/2023

-

23:13

Kurti sa ministrom spoljnih poslova UAE o odnosima Beograda i Prištine
Kurti sa ministrom spoljnih poslova UAE o odnosima Beograda i Prištine - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti razgovarao je danas sa ministrom spoljnih poslova i međunarodne saradnje Ujedinjenih Arapskih Emirata šeikom Abdulahom bin Zajedom Al Nahjanom o odnosima Beograda i Prištine.

Kako se navodi u saopštenju Kurtijevog kabineta, tokom sastanka razgovarano je o Osnovnom sporazumu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i Aneksu o njegovoj implementaciji, koji je postignut 18. marta u Ohridu, uz posredovanje EU, prenosi prištinski Insajderi. 

Kurti je tokom sastanka, kojem je prisustvovala i nerezidentna ambasadorka UAE u Prištini Nabila Al Šamsi, zahvalio na pomoći UAE tokom 1999. godine i, kako se navodi, podršci Prištini nakon proglašenja nezavisnosti. 

Kurti je ministra UAE informisao o dešavanjima na KiM, kao i karakteristikama koje, kako se navodi, "Kisovo čine pogodnim i atraktivnim mestom za investitore", a razgovarali su i o infrastrukturnim projektima Prištine u oblasti transporta, kao i o planovima i mogućnostima saradnje u oblasti obnovljive energije.

Al Nahjan je izrazio zadovoljstvo što boravi u poseti Prištini i zahvalio na gostoprimstvu, saradnji i, kako se navodi, "odličnim bilateralnim odnosima".

Al Nahjan će se sutra u Beogradu sastati sa premijerkom Anom Brnabić, saopšteno je ranije iz Vlade Srbije. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija