Politika

Kosovska policija zabranila organizaciju utakmica Fudbalskom savezu Kosova i Metohije, oglasio se i FSS

Komentari

Autor: Tanjug

08/04/2023

-

12:36

Kosovska policija zabranila organizaciju utakmica Fudbalskom savezu Kosova i Metohije, oglasio se i FSS
Fudbal - Copyright Pexels

veličina teksta

Aa Aa

FS Kosova i Metohije dobio je dopis od policije Kosova kojim se zabranjuje organizacija fudbalskih utakmica koje nisu pod njegovim patronatom. Kako prenosi Sportski žurnal, prema tom dokumentu nisu dozvoljeni događaji koje ne organizuje Olimpijski komitet Kosova, sportske federacije i klubovi registrovani u sistemu samoproglašene države.

Zaprećeno je privođenjem lica učesnika sportskih događaja koji ne dozvoljava Vlada Kosova.

Policija  dobila je nalog da ne dozvoli ulazak u južnu srpsku pokrajinu sportskim klubovima iz Srbije koji nemaju poziv ili dozvolu od sportskih saveza različitih sportova Kosova.

"Policija nam je dolazila u četvrtak i zapretila privođenjem organizatora utakmica i učesnika. Zabranili su nam čak i treninge. Ovo je najveći oblik diskriminacije. Obavestili smo FSS o velikom problemu, a naša krovni savez obratiće se i državnim organima Republike Srbije i postupićemo u skladu sa njihovim preporukama", izjavio je predsednik FS Kosova i Metohije Igor Uljarević.

Zabrana vlasti Kosova o organizaciji utakmica FSS na teritoriji Kosmeta još pre dve godine primorala je Trepču, Mokru goru i Gracko da utakmice zonskog takmičenja igraju u centralnoj Srbiji.

Mitrovčani protivnike dočekuju u Baljevcu, Mokra gora u Novom Pazaru, a Gracko je domaćin u Kuršumliji. "U skladu sa poslednjim diskriminatorskim merama do daljeg smo odložili okružna takmičenja. Ne dozvoljavaju nam ni dečije utakmice", dodao je Uljarević.

Oglasio se i Fudbalski savez Srbije koji je saopštio da će pružiti maksimalnu podršku FS KiM.

"Kao krovna organizacija stojimo maksimalno uz FS KiM, pružićemo svu neophodnu podršku u skladu sa našim mogućnostima i po ovom pitanju usko i intezivno sarađujemo sa državnim organima Republike Srbije", poručili su iz FSS.

Predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić saopštio je danas da se i šahovskim klubovima sa Kosova i Metohije zabranjuje rad ako se ne registruju u Prištini.  

"A Šahovskom savezu tzv. Kosova se dozvoljava učešće na takmičenjima FIDE i EŠU iako ta tzv. država nije član UN. Pa kako? Možda ovo može da reši reaktivirana "Balkanska šahovska federacija?", upitao je Lazić.  

Komentari (0)

Srbija