Politika

Ministar Dačić sa specijalnom predstavnicom GS UN i šeficom UNMIK

Komentari

Autor: FoNet

10/04/2023

-

18:38

Ministar Dačić sa specijalnom predstavnicom GS UN i šeficom UNMIK
Tanjug/Vladimir Šporčić - Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa specijalnom predstavnicom generalnog sekretara Ujedinjenih nacija i šeficom UNMIK Karolinom Zijade o šestomesečnom izveštaju o radu te misije, koji će biti razmatran na sednici Saveta bezbednosti 27. aprila.

Dačić je ukazao je na značaj koji pridajemo UN i angažmanu UNMIK-a po svim pitanjima od značaja za dosledno sprovođenje Rezolucije 1244, kao i o statusno neutralnom delovanju UN na Kosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju MSP.

Izrazio je zabrinutost povodom aktuelne bezbednosne i političke situacije u pokrajini, posebno u kontekstu učestalih incidenata prema Srbima i jednostranih poteza Prištine koji dodatno povećavaju napetosti.

Dačić je istakao da je Srbija posvećena dijalogu kao jedinom načinu za normalizaciju odnosa sa Prištinom i ukazao da je suština u poštovanju ranije dogovorenog.

Naglasio je da i dalje nema napretka u implementaciji obaveza koje je preuzela druga strana, pre svega u vezi sa osnivanjem Zajednice srpskih opština, i još jednom ukazao na naše „crvene linije“ u procesu dijaloga. Zijade je zahvalila na podršci radu Misije UNMIK i izrazila očekivanja da će dobra saradnja biti nastavljena.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija