Politika

Dačić: Ne damo Kosovo i ne damo Srbiju

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/05/2023

-

20:00

Dačić: Ne damo Kosovo i ne damo Srbiju
Dačić: Ne damo Kosovo i ne damo Srbiju - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je večeras na skupu "Srbija nade" da prištinska vlast pokušava silom da zauzme srpske opštine i da potpuno legalizuje i legitimizuje okupaciju KiM i poručio "Ne damo Srbiju, ne damo Kosovo".

"Kurtijeva vlast pokušava da legalizuje KiM. Naše zemlje, čija je svaka stopa srpskom krvlju zalivena, srpskom tugom opevana, srpskom molitvom zakleta, ali treba da znaju da su prokleti svi oni koji kuću sagradiše na tuđim grobovima", poručio je Dačić.

Poručio je svima onima koji su se, kako je rekao, nadvili nad Srbijom u inostranstvu i zemlji: "Ne damo Kosovo i ne damo Srbiju".

Lider Socijalista je kazao da kada je pre 30 godina počeo da se bavi politikom nije mogao da pretpostavi da će govoriti i na skupu protiv nasilja, i to Srba prema Srbima, dodajući da nema tog čoveka koja nisu pogodile tragedije i u Beogradu i okolini Mladenovca.

"Nije prošlo ni 40 dana od ovih tragičnih događaja. Minut ćutanja je malo da sva tragedija i tuga stane u nju. Zato je važno da pokazemo poštovanje prema žrtavama i da poručimo da se više nikada ne ponovi nasilje. Važno je da svi saučetvujemo u velikom bolu koji nas je zadesio. Da se više nikada ne ponovi nasilje u Srbiji. Mi smo narod u kome kada je teško uvek pokažemo najbolje osobine. Mi smo 500 godina bili pod Turcima, imali smo Drugi svetki rat, nakon toga građanski rat, otimanje KiM, sankcije, nemaština, bombardovanje osiromašenim uranijom, menjanjem sistema... Ne znam narod u Evorpi kojem je bilo teže, ali najbolji smo kada je teško", rekao je Dačić i dodao da ne zna narod u Evropi kome je bilo teže.

Tanjug/Miloš Milivojević

 

Dačić je poručio da večeras nije politički miting, već da je ovo, kako je naveo, vaspitana Srbija koja je rekla da misli na tragediju koju smo svi preživeli i želi da nam se to više nikada ne ponovi, bratski da krenemo napred.

"Pogledajte našu trobojku, naš grb. Zar su svi zaboravili na četiri S. Samo slogom i mirom možemo dalje. Prestanimo da se delimo na Četinike i Partizane, na Zvezdu i Partizan, a kamo li na litije i na poteste. Ko je za nasilje? Nema toga u Srbiji kome se nije srce steglo nakon vesti sa Vračara i i z Mladenovca", poručio je.

Kako je naveo, vlast se ne dobija na ulici i da u danima nacilanlne žalosti ne treba praviti prevrat.

"Dugo sam u politici, mislio sam da sam sve video, ali nisam video da se na ubistvu dece pravi politički profit. Nemoj da pričate da pravite demostracije zbog dece da bi došli na vlast. Uvek bi preko ulice došli na vlast. Nikada više nećete dobiti vlast na ulici. Važno je što smo ovde. Nisu Srbija oni koji u danima  naicionalne žalosti prave prevrat. Za nas ne postoji njihova i naša deca. Ne postoje njihova i naša porodica. Ovde je Srbija koja oplakuje, i ne očekuje ništa zauzvrat. Ono što danas gledamo, nije politički miting. Ovo je pristojna Srbija koja kaže da misli na vas", rekao je Dačić.

Na kraju, poručio je da je sprki narod, narod Nikole Tesle, Novaka Đokovića.

"Ne račujajte da će Srbija da stane. Ovo je zemlja koju ništa ne može da slomi. Ovo je Teslin narod, narod Novaka Đokovića. Ne dirajte našu zemlju. To svima poručujemo. Imamo jasnu i čvrstu politiku. Zajedno smo dugo. Ponosni smo na sve ono što smo uradili u interesu Srbije i šta ćemo da radimo u budućnosti i nikada nam nije bilo potrebnije bratstvo i jedinstvo", rekao je Dačić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija