Politika

Vesić građanima Sombora najavio početak rekonstrukcije puta Kljajićevo-Telečka

Komentari

Autor: Tanjug

03/06/2023

-

16:41

Vesić građanima Sombora najavio  početak rekonstrukcije puta Kljajićevo-Telečka
Tanjug/Predrag Mitić - Copyright Tanjug/Predrag Mitić

veličina teksta

Aa Aa

Član Predsedništva SNS Goran Vesić razgovarao je danas sa stanovnicima naselja Svetozar Miletić na teritoriji Sombora i tom prilikom najavio da će u narednih nekoliko nedelja početi rekonstrukcija puta Kljajićevo-Telečka za šta je izdvojeno 360 miliona dinara.

Tokom razgovora bilo je reči o ulaganjima u pruge i puteve, a osim toga meštani su se interesovali i za rešavanje problema kanalizacije i vodosnabdevanja, obnovu Lemeške banje, izgradnju fiskulturne sale u osnovnoj školi i modernog trga u centru naselja, rekonstrukciju autobuskih stajališta, navodi se u saopštenju stranke. 

Kada je u pitanju kanalizacija, Vesić je rekao da je u okviru projekta "Čista Srbija" Sombor već potpisao projekat za izgradnju kanalizacije, te da će projekat biti proširen i za naselje Svetozar Miletić.

Tanjug/Predrag Mitić

 

"Trebalo bi da počnemo do kraja 2024. godine i da tu uradimo i postrojenje za preradu otpadnih voda", rekao je Vesić.

Tokom razgovora bilo je reči i o rekonstrukciji pruge Vrbas-Sombor, a Vesić je naveo da se sada radi projektovanje, te da je to deo plana rekonstrukcije regionalnih pruga što će se raditi sa EU.
Kako je istakao, građani će se tom prugom voziti brzinom od 120 kilometara na sat.

Vesić je stanovnike naselja Svetozar Miletić obavestio o izgradnji "smajli" saobraćajnice, odnosno saobraćajnice koja će povezivati Bački Breg, Sombor, Kulu, Vrbas, Srbobran, Stari Bečej, Novi Bečej, Kikindu, Nakovo i Srpsku Crnju.

"To će mnogo značiti za ovaj kraj. Sombor će potpuno oživeti i biće  na brzoj saobraćajnici, kao i sva mesta na teritoriji tog grada, jer biti 20 ili 30 kilometara od te saobraćajnice znači razvoj", rekao je Vesić.

Vesić je dodao da je bilo reči i o rekonsktrukciji mosta na Bačkom kanalu.

"Pričali smo o rekonstrukciji mosta na Bačkom kanalu, kao i o tome šta možemo da uradimo oko rekonstrukcije nekih drugih puteva, ali nešto od toga ćemo ostaviti za sledeću godinu kao što je Svetozar Miletić-Čonoplja, zatim Gakovo-Rastina", rekao je Vesić.

Istakao je da će ovaj kraj izgradnjom svih ovih infrastrukturnih i komunalnih projekata postati interesantan i za investiranje.

"To je nešto što je budućnost Srbije i politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića i SNS -a, da svaki deo Srbije bude saobraćajno povezan, komunalno opremljen i da na taj način svaki deo naše zemlje učinimo boljim mestom za život", istakao je Vesić.

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković zahvalio je Vesiću na poseti i izrazio zadovoljstvo zbog projekata o kojima je Vesić pričao jer će, kako je dodao, sigurno poboljšati život građana Sombora i naselja na teritoriji tog grada.

"Imali smo veoma konstruktivan sastanak sa meštanima sela Miletić, gde nas je gospodin Vesić upoznao sa svim projektima koji su u toku i koji će biti realizovani u narednom periodu", rekao je on i istakao da se u Somboru u prethodnom periodu mnogo toga uradilo.

Pre posete naselju Svetozar Miletić Vesić je obišao selo Bajmok na teritoriji Subotice čime je započeo seriju razgovora sa građanima severa Srbije.


 

Komentari (0)

Srbija