Politika

Tamara Vučić u Francuskoj, susret sa Brižit Makron

Komentari

Autor: Tanjug

06/06/2023

-

18:33

Tamara Vučić u Francuskoj, susret sa Brižit Makron
Tanjug/Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll - Copyright Tanjug/Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

veličina teksta

Aa Aa

Supruga predsednika Republike Srbije Tamara Vučić, boravila je u poseti Francuskoj i tom prilikom se sastala sa suprugom francuskog predsednika Brižit Makron.

Tokom radnog ručka koji je u čast prve dame Srbije priređen u Jelisejskoj palati, sagovornice su razmenile mišljenja o aktivnostima na planu zdravstvene i socijalne zaštite dece od najranijeg perioda razvoja, do pete godine života, kao i o problemima sa kojima se mladi susreću u adolescentskom uzrastu.

Tamara Vučić i Brižit Makron su se posebno osvrnule na probleme koji proističu iz sveopšte prisutnog vršnjačkog nasilja, kao i na visok stepen femicida širom sveta.

Gospođa Vučić je, takođe, iskoristila priliku da pokrene brojna pitanja o saradnji na polju kulture i obrazovanja, posebno ističući naše angažovanje u oblasti frankofonije i značaj učenja francuskog jezika na svim nivoima obrazovanja u Srbiji.

Tanjug/Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

 

 

Tamara Vučić je upoznala sagovornicu sa kandidaturom Srbije za organizaciju Međunarodne specijalizovane izložbe "EXPO 2027" u Beogradu, ukazavši na značaj održavanja ovog izuzetnog događaja za čitav region Jugoistočne Evrope.

Tamara Vučić je u društvu Brižit Makron nastavila posetu Parizu obilaskom vodeće klinike za lečenje malignih bolesti "Gistav Rusi" (Gustave Roussy).

Tokom posete, supruga predsednika Republike Srbije imala je priliku da se upozna sa iskustvima Francuske u lečenju ovih bolesti, kao i da razgovara o mogućnostima za buduću saradnju između bolnica dveju zemalja. 

Komentari (0)

Srbija