Politika

Lajčak sutra u Beogradu, sastaje se sa Vučićem

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/07/2023

-

13:34

Lajčak sutra u Beogradu, sastaje se sa Vučićem
Lajčak sutra u Beogradu, sastaje se sa Vučićem - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u sredu sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, saopšteno je iz kabineta predsednika.

Kako se navodi u saopštenju, sastanak će biti održan u 11 sati u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika republike.

Medijima će, kako se dodaje, nakon satsnka da bude prosleđeno sopštenje.

Lajčak, inače, danas dolazi u posetu Prištini, a tamo se već nalaze premijeri Holandije i Luksemburga Mark Rute i Gzavije Betel.

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak narednih dana će posetiti Beograd i Prištinu, najavio je danas portparol Evropske unije Peter Stano. Stano je rekao da je reč o poseti koja je deo redovnih aktivnosti Lajčaka. 

"Sastavni deo posla specijalnog izaslanika je da putuje, kako bi se sastao sa partnerima na terenu. Specijalni izaslanik Lajčak je regularno u Beogradu, Prištini, evropskim prestonicama i drugim mestima, uključujući i ona van Evropske unije kako bi sprovodio svoj svakodnevni rad na unapređenju dijaloga. Nakon prošlonedeljnog sastanka Evropskog saveta, visoki predstavnik EU za spoljnu politiku Žozep Borelj je zatražio od specijalnog izaslanika Lajčaka da otputuje na Kosovo i u Srbiju u narednim danima, kako bi razgovarao o unapređenju dijaloga", rekao je Stano medijima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija