Politika

Narodna stranka: Partiju napustila 264 člana, među kojima i nekoliko bivših funkcionera

Komentari

Autor: FoNet

06/08/2023

-

20:08

Narodna stranka: Partiju napustila 264 člana, među kojima i nekoliko bivših funkcionera
Narodna stranka: Partiju napustila 264 člana, među kojima i nekoliko bivših funkcionera - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsedništvo Narodne stranke saopštilo je da su 264 njena člana, među kojima je i nekoliko bivših funkcionera, napustila stranku. Svi postojeći odbori Narodne stranke širom Srbije, njih 67, nastavljaju da funkcionišu i pripremaju svoje lokalne skupštine, koje je Izvršni odbor stranke zakazao za septembar i prvu polovinu oktobra, navodi se u saopštenju.

Ističe se da je grupa okupljena oko Miroslava Aleksića i Borislava Novakovića odlučila da odustane od fer i demokratske utakmice, u kojoj bi svi članovi Narodne stranke imali pravo glasa.

"Ovaj beg od demokratskog izjašnjavanja je znak slabosti i nepoštovanja institucija i temeljnih vrednosti na kojima je osnovana Narodna stranka", ocenilo je Predsedništvo.

Dodaje se da onima koji su otišli žele sreću u budućem političkom delovanju, bez obzira na brojne neistine i uvrede koje su u prethodnim nedeljama iznosili na račun stranke i njenog rukovodstva.

"Pokušaj cepanja Narodne stranke predstavlja korak unazad za ideju iskrenog zajedništva svih političkih snaga, koje su spremne da se bore protiv korumpiranog režima za promene u državi. Apsurdno je apelovati na opoziciono jedinstvo, a u isto vreme sprovoditi raskol u sopstvenoj stranci", ukazalo je Predsedništvo NS.

"Narodna stranka ostaje odlučno posvećena očuvanju nacionalnih interesa, pre svega suvereniteta i teritorijalne celovitosti Srbije, kao i uspostavljanju stabilne demokratije zasnovane na vladavini prava. Nakon svih udara kojima smo bili izloženi u prošlosti, pokazivali smo dostojanstvo i postajali snažniji, izazivajući bes kod onih koji su te udare planirali i sprovodili, a isto će se dogoditi i ovog puta", poručili su iz Predsedništva NS.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija