Politika

Brnabić: Srbija dobila priliku da sarađuje sa Goldman Saksom

Komentari

Autor: Tanjug

21/07/2021

-

07:50

Brnabić: Srbija dobila priliku da sarađuje sa Goldman Saksom
Ana Brnabić - Copyright Tanjug/ Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Srbija je dobila prilku da sarađuje sa jednom od najmoćnijh investicionih banaka na svetu Goldman Saksom i iskoristiće je, izjavila je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić koja je u Njujorku razgovarala i sa predsednikom te kompanije Dejvidom Solomonom.

“Kada je Goldman Saks u vašoj zemlji i u vašoj zemlji razvija nešto kao Goldman i Saks onda je to potpuno drugačiji nivo respekta i kredibiliteta vaše zemlje”, rekla je Brnabić i objasnila da to nije isto kao kada bi Goldman Saks tražio investitore za Srbiju.

Brnabić je novinarima nakon završetka radne posete SAD, a čiji rezulat i najava dolaska tri ili četiri investitora - investiciona fonda u Srbiju i otvaranje 120 novih radnih mesta, rekla da je kuriozitet što je na sastanku bio predsednik Goldman Saksa do koga je "teže doći nego do 90 odsto predsednika svih zemalja na svetu" što je, kako je navela, veliki pokazatelj koliko se zna o Srbiji i kakva je to zemlja.

"Pokazali su ogromno poštovanje prema Srbiji, pojavili su se u najjačem sastavu”, rekla je premijerka i dodala da ne zna da su mnoge zemlje to uspele.

"Pokušali smo da dovedemo Goldman Saks u Srbiju, čini se da smo uspeli u za sada, malom obimu, oni ne dolaze tek tako, nisu prisutni u regionu, uspeli smo da se dogovorimo da imamo mali zajednički projekat da vide da je sve ono što pričamo tako, a kada otvorite vrata i pokažete sebe to je drugačija perspektiva", rekla je predsednica vlade.

Brnabić je rekla je da sada ne može da iznese detalje razgovora o projektu o kojem je bilo reči na sastanu.

"Razgovaramo o projektu, dobili smo šansu da dobijemo zadatak da rešimo, i da onda razmišljaju o većem prisustvu u Srbiji, što je više od onoga što sam mogla da očekujem", rekla je predsednica vlade koja je navela da je sastanak bio na potpuno drugačijem nivou nego 2014. godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija