Politika

Lajčak o dijalogu Beograda i Prištine sa nemačkim zvaničnicima i Stjuartom Pičom

Komentari

Autor: Tanjug

08/09/2023

-

09:00

Lajčak o dijalogu Beograda i Prištine sa nemačkim zvaničnicima i Stjuartom Pičom
Miroslav Lajčak - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je da je razgovarao o dijalogu sa predstavnicima nemačke vlade i Ministarstva spoljnih poslova, kao i sa izaslanikom britanske vlade za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom, uoči najavljenog sastanka na najvišem nivou u Briselu.

Lajčak je prvobitno u Berlinu, kako je naveo, imao važne razgovore u sedištu nemačkog kancelara i Ministarstva spoljnih poslova o stanju u dijalogu i načinu za ostvarivanje napretka, uoči sastanka u okviru dijaloga u Briselu naredne nedelje.

"Fokusirani na potrebu za napretkom u primeni Sporazuma o putu normalizacije. Zahvalni smo na snažnoj podršci Nemačke", naveo je Lajčak na društvenoj mreži X (Tviter).

On je dodao da je, po povratku u Brisel, razgovarao o dijalogu sa specijalnim izaslanikom britanske vlade za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom.

"Nakon što sam se vratio u Brisel, sreo sam britanskog izaslanika za Zapadni Balkan lorda Piča. Uvek je dobro razgovarati o njegovim najnovijim aktivnostima, razmeniti ocene o nedavnim dešavanjima u regionu i izvestiti ga o našim naporima u dijalogu", naveo je Lajčak.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija