Fokus

Više od 60 školaraca hospitalizovano u Jamajci zbog bombona od kanabisa

Komentari

Autor: Tanjug

03/10/2023

-

11:04

Više od 60 školaraca hospitalizovano u Jamajci zbog bombona od kanabisa
Više od 60 školaraca hospitalizovano u Jamajci zbog bombona od kanabisa - Copyright Promo/Dimo - Delta 9 THC Sour Belts

veličina teksta

Aa Aa

Više od 60 učenika osnovnih škola hospitalizovano je u ponedeljak na Jamajci nakon što su pojeli slatkiše sa kanabisom, saopštili su lokalni zvaničnici.

Ministarka obrazovanja i omladine Jamaike Fejval Vilijams izjavila je za CNN, pozivajući se na informacije dobijene od lekara, da nijedno od 60-ak hospitalizovane dece starosti od 7 do 12 godina nije u kritičnom stanju.

Nakon što su pojela slatkiše sa kanabisom, deca su počela da povraćaju i haluciniraju, objavila je u ponedeljak Vilijams na platformi Iks (Tviter), dodajući da su neka deca priključena na infuziju.

"Više od 60 učenika osnovnih škola moralo je da bude hospitalizovano. Jedan dečak je rekao da je pojeo samo jednu bombonu, eto koliko je jak proizvod. Roditelji, pazite!" napisala je Vilijams.

Ona je objavila fotografiju slatkiša upakovanog u ambalažu duginih boja.

Na pakovanju je navedeno da proizvod sadrži Delta-8 tetrahidrokanabinol, poznat kao delta-8 THC, psihoaktivnu supstancu koja se nalazi u biljci Cannabis sativa, čije su vrste, kako je navedeno na sajtu američke Uprave za hranu i lekove (FDA), marihuana i konoplja. 

Ima "psihoaktivne i opojne efekte", navodi američka agencija.

Ministarka je objavila i fotografiju pakovanja slatkiša na kojoj se vidi vladino upozorenje na poleđini "Čuvati van domašaja dece" i "Nije namenjeno za upotrebu nikome mlađem od 21 godine".

Na Jamajci je od 2015. godine upotreba kanabisa dekriminalizovana za osobe starije od 18 godina ako poseduju 56 grama ili manje i tretira se kao manji prekršaj.

Komentari (0)

Svet