Fokus

Počasni konzul u Izraelu: U kontaktu smo sa porodicom mladića srpskog porekla koji je otet u napadu Hamasa

Komentari

Autor: Tanjug

18/10/2023

-

09:40

Počasni konzul u Izraelu: U kontaktu smo sa porodicom mladića srpskog porekla koji je otet u napadu Hamasa
Prinstcreen YouTube/Kosovo Online - Copyright Prinstcreen YouTube/Kosovo Online

veličina teksta

Aa Aa

Počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić izjavio je da je ambasada Srbije u Izraelu u kontaktu sa porodicom mladića srpskog porekla (22) koji je kidnapovan u napadu Hamasa na sever Izraela, pošto je učestvovao na muzičkom festivalu i da se proveravaju svi aspekti tog događaja.

"Slučaj Alona Ohela je poznat našoj ambasadi već neko vreme, u kontaktu smo sa porodicom, posebno sa njegovom majkom, proveravamo sve aspekte ove mučne i nadasve humanitarne konstelacije. Nadam se da ćemo moći uskoro po ovom predmetu da ažuriramo", rekao je Nikolić za TV K1.

On je istakao da su za istragu o otetom mladiću od velikog značaja kontakti sa preživelima u masakru na muzičkom festivalu pored kibuca Rajm, kome je i Alon prisustvovao, što će pomoći kod analiziranja njegovog stanja, ali i ostalih otetih Izraelaca koji se nalaze sada u Pojasu Gaze.

Na pitanje šta se u utorak dogodio u Pojasu Gaze, Nikolić je objasnio da se prikazuju snimci koji su dokazni materijal da se radi o otpadnom lansiranju raketa, ne od Hamasa, već od islamskog džihada, u pravcu Izraela.

"Snimci postoje, oni već od ponoćnih sati izlaze u javnost gde se jasno vidi lansirana raketa koja je otpadno pogodila obližnju zgradu, nažalost radi se bolnici", rekao je on.

Dodao je da ne može da kometariše da li su mu snimci dovoljno ubedljivi, ali da može da posvedoči da Izrael, uprkos teškom i mučnom stanju, nema nikakvih namera da doprinese civilnim žrtvama.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet