Fokus

Eksplozija automobila na mostu koji spaja SAD i Kanadu: Dve osobe poginule, zatvorena sva četiri prelaza

Komentari

Autor: Tanjug, CNN, Gardijan

22/11/2023

-

20:22

Associated Press

veličina teksta

Aa Aa

Automobil je danas eksplodirao na mostu koji spaja SAD i Kanadu, kod Nijagarinih vodopada.

Dve osobe koje su se nalazile u automobilu su poginule, prenosi CNN. Američki FBI upozorio je da situacija nije stabilna, prenosi Skaj njuz. 

Kako Rojters javalja, pozivajući se na izvore bliske istrazi, eksplozija je izazvana neopreznom vožnjom. Prethodno je iz Federalnog istražnog biroa (FBI) saopšteno je da se incident istražuje kao pokušaj terorističkog napada.

"Razmišlja se i aktiviraju dodatne mere na svim graničnim prelazima širom zemlje. Ovo shvatamo izuzetno ozbiljno", rekao je premijer Kanade Džastin Trudo.

Iz Federalnog istražnog biroa (FBI) saopšteno je da se incident istražuje kao pokušaj terorističkog napada.

Vlasti američke savezne države Njujork "pažljivo prate" incident na mostu Rejnbou na Nijagarinim vodopadima, a državne agencije su na licu mesta, navela je guvernerka Njujorka Kejti Houkl na društvenoj mreži  X.

Lokalni medij WIVB objavio je ranije da su sva četiri međunarodna prelaza između SAD i Kanade na zapadu države Njujork zatvorena zbog incidenta sa vozilom na mostu Rejnbou, preneo je Rojters.

Pogranične agencije SAD nemaju zasad komentar, dok kanadski graničari nisu zasad odgovorili na zahtev na komentar. Bela kuća obaveštena je o dešavanjima i pomno prati situaciju, prenosi CNN. Kanadski premijer Džastin Trudo je takođe informisan o dešavanjima.

Komentari (0)

Svet