Fokus

Kim Džong Un pregledao satelitske snimke Bele kuće i Pentagona

Komentari

Autor: Tanjug

28/11/2023

-

09:05

Kim Džong Un pregledao satelitske snimke Bele kuće i Pentagona
Tanjug/AP/Vladimir Smirnov, Sputnik, Kremlin - Copyright Tanjug/AP/Vladimir Smirnov, Sputnik, Kremlin

veličina teksta

Aa Aa

Severnokorejski lider Kim Džong Un primio je izveštaj koji uključuje fotografije Bele kuće, Pentagona i američkih nosača aviona u pomorskoj bazi Norfolk, koje je snimio nedavno lansirani izviđački satelit, objavila je danas severnokorejska agencija KCNA.

Kako je navedeno, Kim je pregledao i satelitske fotografije Rima snimljene 25. novembra i vazdušne baze Anderson snimljene iznad Guama na Pacifiku.

Kim je takođe pregledao satelitske fotografije američkog brodogradilišta i vazdušne baze u Norfolku i Njuportu, gde su primećena ukupno četiri nosača aviona na nuklearni pogon i jedan britanski nosač aviona, navodi KCNA.

Izražavajući veliko zadovoljstvo zbog uspešnih priprema za rad izviđačkog satelita „Maliđong-1” pre početka njegove zvanične misije, Kim je visoko ocenio rad Kontrolnog centra Nacionalne administracije za vazduhoplovnu tehnologiju (NATA).

Severna Koreja je prošle nedelje uspešno lansirala svoj prvi izviđački satelit, za koji je rekla da je kreiran za praćenje vojnih kretanja SAD i Južne Koreje.

Sjedinjene Države i Južna Koreja osudile su lansiranje satelita Pjongjanga kao kršenje rezolucija Saveta bezbednosti UN o zabrani bilo kakvog korišćenja balističke tehnologije.

 

Komentari (0)

Svet