Fokus

Eksplozija u kući kod Arlingtona dok je policija uručivala nalog za pretres

Komentari

Autor: Tanjug

05/12/2023

-

07:59

Eksplozija u kući kod Arlingtona dok je policija uručivala nalog za pretres
Tanjug/AP - Copyright Tanjug/AP

veličina teksta

Aa Aa

Policija u Virdžiniji, u predgrađu Vašingtona, istražuje eksploziju u kući u kojoj su policajci u ponedeljak pokušavali da izruče vlasniku nalog za pretres.

Policija je saopštila da je nekoliko policajaca zadobilo lakše povrede, ali nikome nije bio potreban odlazak u bolnicu, prenosi AP. Portparolka policije okruga Arlington Ešli Sevidž izjavila je da za sada nema žrtava, ali da nije poznato u kakvom je stanju osumnjičeni koji je bio u kući u vreme eksplozije.

Ona je navela da je incident počeo oko 16.45 časova, kada je policija reagovala na izveštaje o ispaljenim hicima, za koje je kasnije utvrdila da su dolazili iz signalnog pištolja. Dok je policija vršila istragu, dobila je nalog za pretres kuće.

Kada je policija pokušala da izvrši nalog za pretres, osumnjičeni je ispalio nekoliko hitaca unutar kuće, saopštila je policija na platformi X. Tada je kuća eksplodirala i zapalila se nešto pre 20.30 časova.

Sevidž je rekla da nije jasno da li su hici ispaljeni iz signalnog ili nekog drugog vatrenog oružja i dodala da nema indicija da je u kući bilo drugih ljudi, ali da to ne može da bude isključeno u ovoj ranoj fazi istrage.

Arlington se nalazi pored reke Potomak, koja ga deli od glavnog grada SAD. Do eksplozije je došlo u Blumontu, prigradskom naselju u severnom Arlingtonu, gde su kuće najčešće dupleksi koje dele dve porodice. Vatrogasna služba je saopštila da još nije poznat uzrok eksplozije.

 

Komentari (0)

Svet