Fokus

Sin predsednika SAD: Republikanci pokušavaju da me ubiju da bi naudili mom ocu

Komentari

Autor: Tanjug

09/12/2023

-

13:45

Sin predsednika SAD: Republikanci pokušavaju da me ubiju da bi naudili mom ocu
Tanjug/AP/Julio Cortez - Copyright Tanjug/AP/Julio Cortez

veličina teksta

Aa Aa

Hanter Bajden, sin američkog predsednika Džozefa Bajdena, tvrdi da republikanski kritičari njegovog oca "pokušavaju da unište predsedništvo" nemilosrdnim napadima na njega i da, kako je naveo, "pokušavaju da ga ubiju".

"Ono što pokušavaju da urade je da pokušavaju da me ubiju, znajući da će to biti bol veći nego što bi moj otac mogao da podnese, i stoga uništavaju predsedništvo na taj način", rekao je Hanter Bajden muzičaru Mobiju u podkastu emitovanom u petak, prenosi BBC.

Republikanci su ranije optužili predsednika SAD i njegovog sina za trgovinu uticajem, ali je Bela kuća odbacila te tvrdnje.

Hanterov intervju za potkast objavljen je dan nakon što je američko Ministarstvo pravde podiglo novu krivičnu prijavu protiv Hantera Bajdena, optužujući ga da nije platio porez od 1,4 miliona dolara, dok je, kako je navedeno u optužnici američkog suda u Kaliforniji, trošio milione dolara na raskošan način života.

Optužbe iznete u četvrtak nadovezale su se na optužnicu od 14. septembra protiv Hantera Bajdena zbog laganja o upotrebi droge na obrascu za kupovinu vatrenog oružja. On se u tom slučaju izjasnio da nije kriv.

Hanter Bajden, zavisnik od narkotika koji se oporavlja, razgovarao je iz svoje kuće u Malibuu u Kaliforniji sa Mobijem, sa kojim se sprijateljio dok se oporavljao od zloupotrebe droga i alkohola, navodi BBC.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet