Fokus

Američki savezni sudija odlučio: Biće objavljena imena Epstinovih žrtava i saradnika optuženih za seksualne prestupe

Komentari

Autor: Tanjug

20/12/2023

-

10:00

Američki savezni sudija odlučio: Biće objavljena imena Epstinovih žrtava i saradnika optuženih za seksualne prestupe
Američki savezni sudija odlučio: Biće objavljena imena Epstinovih žrtava i saradnika optuženih za seksualne prestupe - Copyright Tanjug/AP Photo/John Minchillo

veličina teksta

Aa Aa

Američki savezni sudija odlučio je da se mora objaviti spisak navodnih žrtava i saradnika američkog finansijera i seksualnog prestupnika Džefrija Epstina - od kojih su neki optuženi da su umešani u Epstinovo seksualno iskorišćavanje i zlostavljanje maloletnica.

Više od 150 imena će biti obelodanjeno u sklopu tužbe protiv Britanke Gilejn Maksvel, Epstinove pomoćnice, koja je osuđena da mu je podvodila maloletnice, preneo je CBS.

Tužbu je podnela Virdžinija Đufri, koja je optužila Maksvel da je regrutovala tinejdžerke.

Đufri je nazvala Maksvelovu "idejnim tvorcem" Epstinovog seksualnog lanca podvođenja.
Na spisku bi mogli da se nađu Epstinovi ko-konspiratori kao i veliki broj ljudi koji se našao u optužnici.

Đufri je rekla za CBS u julu 2020. godine da je Gilejn Maksvel imala pristup poznatim ljudima, među kojima su "predstavnici vlade, političari i članovi monarhije".Sudija Loreta Preska je odredila datum kada će se pustiti imena u javnost 1. januar, kako bi dala dovoljno vremena optuženima za žalbu.

CBS navodi da nije još poznato koja imena su sve na listi, ali mnoga od njih su bila već pomenuta u medijima, rekla je Peska u presudi.Seksualni prestupnik Epstin nađen je mrtav u zatvoru u Njujorku 2019. godine, gde je čekao suđenje za trgovinu seksom.

Medicinski veštak je procenio da je radi o samoubistvu vešanjem. Epstinovi advokati su to doveli u pitanje, a u javnosti je raširen skepticizam o pravom uzroku njegove smrti.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet