Fokus

Incident na letu Aljaska erlajnsa: Američka uprava za vazduhoplovstvo prizemljila 171 avion Boing 737 Maks 9

Komentari

Autor: BBC

06/01/2024

-

19:23

Incident na letu Aljaska erlajnsa: Američka uprava za vazduhoplovstvo prizemljila 171 avion Boing 737 Maks 9
Incident na letu Aljaska erlajnsa: Američka uprava za vazduhoplovstvo prizemljila 171 avion Boing 737 Maks 9 - Copyright AP Photo/Elaine Thompson, File

veličina teksta

Aa Aa

Američka federalna uprava za vazduhoplovstvo (FAA) naložila je privremeno prizemljenje nekih aviona Boing 737 Maks 9 nakon što je spoljni deo jednog od aviona otpao tokom leta Aljaske erlajnsa. FAA je saopštila da je potrebno pregledati 171 avion.

Avion Boing 737-9 Maks kompanije ''Alaska erlajns'' na letu 1282 iz Oregona za Kaliforniju morao je u petak prinudno da sleti zbog otkidanja kabinskog dela trupa aviona, prenosi BBC.

Pre poletanja nije bilo neposrednih naznaka o postojanju nedostatka na konstrukciji letelice, međutim deo bočne strane aviona otpao je dok je avion bio u vazduhu.

"Čuo se zaista glasan prasak u levom zadnjem delu aviona i buka. Sve vazdušne maske su pale", rekao je Evan Smit, jedan od 171 putnika u avionu.

Let 1282 je bezbedno prinudno sleteo na međunarodni aerodrom u Portlandu, potvrdila je portparolka aerodroma Alison Fer, preneo je ranije NBC News.

"Svaki avion će biti vraćen u upotrebu tek nakon završetka kompletnog održavanja i provere bezbednosti", rekao je ranije danas izvršni direktor Aljaske erlajnsa Ben Minikuči, reagujući na prizemlje 65 aviona ove aviokompanije.

On je dodao da je pregledano više od četvrtine letelica i da će se oni vratiti u upotrebu jer nisu pronađeni problemi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet