Fokus

FBI započeo istragu protiv bivšeg direktora "A&F" zbog seksualnog zlostavljanja

Komentari

Autor: Tanjug

17/01/2024

-

09:55

FBI započeo istragu protiv bivšeg direktora "A&F" zbog seksualnog zlostavljanja
FBI započeo istragu protiv bivšeg direktora "A&F" zbog seksualnog zlostavljanja - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Američki Federalni istražni biro (FBI) započeo je istragu protiv bivšeg direktora modne marke "Abercrombie & Fitch" (A&F), Majka Džefrisa, zbog navodne seksualne eksploatacije i zlostavljanja mladića na događajima koje je organizovao širom sveta.

Majk Džefris i njegov partner Metju Smit, takođe, se suočavaju sa građanskom tužbom zbog tvrdnji da su vodili operaciju trgovine ljudima.

FBI agenti intervjuišu i izdaju sudske pozive potencijalnim svedocima, a istragu predvode operativci specijalizovani za seksualne prestupe i savezni tužitelji iz istočnog okruga Njujorka.

U oktobru su BBC-jev dokumentarni film i serija podkasta došli do saznanja da su navodno osmorica mladića pristustvovala ovim događajima između 2009. i 2015. godine u Londonu, Parizu i Marakešu. Ti muškarci tvrde da su se Džefris i Smit upuštali u seksualne odnose pred njima ili bi ih "usmeravali" na međusobne seksualne aktivnosti.

Dokumenti koje je otkrio BBC, uključujući karte za letove i planove događaja, otkrivaju da je postojala visoko organizovana operacija koja je uključivala mrežu regrutera, kao i posrednika Džejmsa Džejkobsona.

"Abercrombie & Fitch" saopštio je za BBC da je ta kompanija "šokirana i zgrađenja" navodnim ponašanjem Majka Džefrisa i njemu je, zbog optužbi, ukinut deo penzije. Navodni regruter Džejkobson porekao je odgovornost, dok je Džefris odbio da komentariše optužbe.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet