Fokus

Bajden izjavio da je "nedavno razgovarao s Miteranom", francuskim predsednikom koji je preminuo 1996.

Komentari

Autor: euronews

06/02/2024

-

09:09

Bajden izjavio da je "nedavno razgovarao s Miteranom", francuskim predsednikom koji je preminuo 1996.
Tanjug/AP/Matt Rourke - Copyright Tanjug/AP/Matt Rourke

veličina teksta

Aa Aa

Američki predsednik Džo Bajden rekao je pred svojim biračima da je nedavno razgovarao sa pokojnim francuskim predsednikom Fransoa Miteranom, koji je preminuo 1996. godine, prenosi Fox News.

"Predsednik Bajden rekao je okupljenima u Las Vegasu u nedelju da se nedavno sastao sa Fransoa Miteranom, francuskim predsednikom koji je mrtav skoro 30 godina“, navodi se u članku.

U objavljenom videu, šef Bele kuće je prisutnima ispričao o svom susretu sa francuskim predsednikom na marginama samita G7 u Velikoj Britaniji.

"Seo sam i rekao: ’Amerika se vratila‘. A Miteran iz Nemačke, pardon, iz Francuske, me je pogledao i rekao: ’Pa, koliko se ona vratila?", rekao je Bajden.

Kako se navodi u članku, američki predsednik je verovatno mislio na sadašnjeg francuskog predsednika Emanuela Makrona, ali je pnovo napravio jedan od svojih čuvenih gafova.

Fransoa Miteran je bio predsednik Francuske od 1981. do 1995. godine. Njegovo predsedništvo bilo je najduže u istoriji zemlje. Miteran je postao najstariji francuski predsednik u prošlom veku a preminuo je 1996. godine u 79. godini.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet