Fokus

Trampov kandidat pobednik republikanskih izbora u Ohaju

Komentari

Autor: Tanjug

04/08/2021

-

08:05

Trampov kandidat pobednik republikanskih izbora u Ohaju
Trampov kandidat pobednik republikanskih izbora u Ohaju - Copyright Tanjug/AP/Evan Vucci

veličina teksta

Aa Aa

Kandidat Majk Keri, kojeg je podržao bivši predsednik Donald Tramp, pobednik je republikanskih izbora za nominaciju u Predstavničkom domu američkog Kongresa iz savezne države Ohajo.


Na osnovu 92,8 obrađenih podataka, Keri je sa 37,1 odsto glasova ispred svog najbližeg kandidata, bivšeg predstavnika države Ohajo, Rona Huda, koji je imao podršku od 13,2 odsto, pokazali su jučerašnji rezultati kancelarije državnog sekretara Ohaja, prenosi Rojters.

Ishod izbora u tradicionalno republikanskom 15. okrugu Kolumbus u Ohaju pomno se prati u SAD kao pokazatelj Trampovog uticaja u Republikanskoj stranci, a oni su usledili samo nedelju dana nakon što je Trampov kandidat za Kongres pretrpeo iznenađujući poraz od kolege republikanca u severnom Teksasu.

"Večeras su republikanci iz 15. kongresnog okruga u Ohaju poslali jasnu poruku naciji da je predsednik Donald Tramp, bez sumnje, lider naše stranke", izjavio je Keru u saopštenju nakon pobede.

Tramp je takođe izdao saopštenje u kojem se zahvaljuje glasačima u Ohaju i hvali veliku republikansku pobedu za Majka Kerija.

Preporuka za vas

I republikanac Adam Kinzinger član odbora koji istražuje napad na Kapitol

Komentari (0)

Svet