Fokus

Pobuna vozača kamiona u Americi: Zbog presude Trampu odbijaju da voze robu za Njujork

Komentari

Autor: Fox News/Euronews Srbija

19/02/2024

-

14:43

Pobuna vozača kamiona u Americi: Zbog presude Trampu odbijaju da voze robu za Njujork
Pobuna vozača kamiona u Americi: Zbog presude Trampu odbijaju da voze robu za Njujork - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Grupa vozača kamiona koji podržavaju bivšeg predsednika Donalda Trampa najavili su da neće voziti do Njujorka, kako bi izrazili svoje razočaranje zbog sudske presude za prevaru kojom je prošle nedelje Tramp kažnjen sa više od 350 miliona dolara.

To se sve dešava kao odgovor na odluku da se Trampu zabrani vođenje biznisa u Njujorku na tri godine i pošto je proglašen odgovornim za više od 350 miliona dolara štete u civilnom slučaju prevare koji je protiv njega, njegove porodice i Tramp Organizacije podnela tužiteljka grada Njujorka Leticija Džejms.

Sudija iz Njujorka Arthur Engoron doneo je presudu u petak posle višemesečnog suđenja koje je počelo u oktobru i proizilazi iz tužbe Džejmsove koja je optužila bivšeg predsednika da je preuveličao svoju imovinu i počinio prevaru.

Kao rezultat toga, mnogi vozači kamiona naklonjeni Trampu širom zemlje nisu lako prihvatili ovu odluku, piše Fox News.

"Samo sam jedan od miliona vozača kamiona koji veruju u Boga i vole ovu zemlju", napisao je vozač pod korisničkim imenom "Chicago Ray" na mreži X.

"Ja sam uz Trampa jer se Tramp zalaže za mene. 'Vozači kamiona za Trampa' nisu samo slogan, to je stvarno", napisao je.

Ovo je samo početak

Čikago Rej se obratio na platformi X posle objavljivanja presude, pozivajući svoje kolege vozače kamiona da bojkotuju slanje pošiljki za Njujork.

"Bio sam na radiju i razgovarao sa vozačima oko sat vremena, i razgovarao sam sa oko 10 vozača", napisao je Rej.

"Ne znam koliko daleko se to proteže ili koliko vozača kamiona će početi da odbija prevoz do Njujorka, ali reći ću vam ovo - igrate se i saznajte", rekao je.

Vozač kamiona nastavio je sa upozorenjima, govoreći da Tramp mora da bude ostavljen na miru i da istraga o prevari u Njujorku protiv njega predstavlja "mešanje u izbore".

 

 

"Hvala vam što ste pravi patriota. Ako se svi mi patrioti dignemo, napravićemo razliku. Moramo da se suprotstavimo onima koji namerno pokušavaju da unište našu zemlju", prokomentarisao je jedan korisnik Rejom post.

Profimedia

 

"Odlično, nadam se da će svi vozači kamiona odbiti da idu u Njujork! Dosta je bilo. I naši postupci se računaju", napisao je drugi korisnik.

Čikago Rej nije jedini koji se izjasnio u podršci Trampu i protiv sudske presude za prevaru.

"Presuda je napad na američke ideale"

Elena Kardone, supruga bogatog investitora u nekretnine Granta Kardonea, napravila je GoFundMe stranicu pod nazivom "Stanite uz Trampa: Finansirajte 355 miliona dolara nepravedne presude". Njen suprug objasnio je na X-u da će "100 odsto sredstava biti prosleđeno Tramp organizaciji za njegovu odbranu od ove "smešne presude"."

Kardone je napisala: "Neumoljivo stojim uz predsednika Donalda Trampa usled onoga što vidim kao nezapamćeni i neopravdani tretman od strane određenih pravnih elemenata u Njujorku" i dodala:

"Nedavni pravni i sudski problemi s kojima se suočava nisu samo napad na njega, već i napad na same ideale pravičnosti i procesa kakvog svaki Amerikanac zaslužuje".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet