Fokus

Pentagon se oslobodio posledica krivice posle Ostinove tajne hospitalizacije

Komentari

Autor: Tanjug

26/02/2024

-

23:04

Pentagon se oslobodio posledica krivice posle Ostinove tajne hospitalizacije
Pentagon se oslobodio posledica krivice posle Ostinove tajne hospitalizacije - Copyright Tanjug/AP/Patrick Semansky

veličina teksta

Aa Aa

Pentagon je danas oslobodio sebe posledica krivice nakon rezultata 30-dnevne revizije vezane za tajnu hospitalizaciju američkog ministra odbrane Lojda Ostina u decembru i januaru.

Malo je verovatno da će izveštaj ugušiti politički gnev ili obuzdati očekivano ispitivanje Ostina od strane poslanika kasnije ove nedelje kada se šef Pentagona pojavi pred komitetom za oružane snage Predstavničkog doma koji će se pozabaviti ovim pitanjem, preneo je Rojters.

Ostin nije obelodanio operaciju raka prostate u decembru i kasniju hospitalizaciju u januaru, čak ni predsedniku SAD Džozefu Bajdenu.

Čak ni Ostinov zamenik, koji je u januaru bio na odmoru i preuzeo njegove dužnosti, danima nije obavešten da je on u bolnici.

Tanjug/AP/Kevin Wolf

 

U reviziji, koju su sproveli zvaničnici Pentagona, navodi se da "ništa što je ispitano tokom ovog pregleda nije pokazalo bilo kakve indikacije zle namere".Ostin je, takođe, pregledao izveštaj.

Ranije ovog meseca, Ostin se izvinio što nije unapred rekao predsedniku Bajdenu i višerangiranom osoblju o njegovoj nedavnoj dijagnozi karcinoma prostate, dodajući da je zdravstvena bojazan bila "udarac u stomak" koji ga je potresao.

I republikanski i demokratski poslanici kritikovali su Ostina zbog neotkrivanja dijagnoze raka i naknadne hospitalizacije.

Neki istaknuti republikanci, uključujući bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, uputili su pozv da Ostin bude uklonjen sa dužnosti.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet