Fokus

Irak obustavio sve letove za Belorusiju

Komentari

Autor: Tanjug

07/08/2021

-

23:26

Irak obustavio sve letove za Belorusiju
Irak obustavio sve letove za Belorusiju - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Irak je odlučio da privremeno obustavi sve putničke letove za Belorusiju, saopštila je danas državna Uprava za civilno vazduhoplovstvo.


"Na osnovu uredbi Ulade, iračka Uprava za civilno vazduhoplovstvo obustavlja sve letove iz Iraka za Minsk kompanije Iraki ervejz i drugih nacionalnih avioprevoznika", navodi se u saopštenju koje prenosi TASS.

Kompanija Iraki ervejz ranije je saopštila da će njeni letovi za Belorusiju koji se koriste i za prevoz izbeglica sa Bliskog istoka preko Belorusije u Litvaniju, biti suspendovani do 15. avgusta.

U međuvremenu, ministar unutrašnjih poslova Litvanije Gabrielijus Landsbergis izjavio je u intervjuu za radio stanicu LRT da će kompanija Iraki ervejz izvršiti repatrijaciju svih izbeglica koje žele da odu iz Minska.

Kao odgovor na sankcije Evropske unije Belorusija je u junu saopštila da suspenduje sprovođenje sporazuma o readmisiji izbeglica koje iz Belorusije ulaze u Evropsku uniju.

Od početka ove godine više od četiri hiljade izbeglica privedeno je na granci između Litvanije i Belorusije, 50 puta više nego 2020. godine.

Komentari (0)

Svet