Fokus

Predsednik Poljske najavio susret sa Trampom tokom posete Njujorku

Komentari

Autor: Tanjug

16/04/2024

-

16:22

Predsednik Poljske najavio susret sa Trampom tokom posete Njujorku
Tanjug/AP/Czarek Sokolowski - Copyright Tanjug/AP/Czarek Sokolowski

veličina teksta

Aa Aa

Poljski predsednik Andžej Duda sastaće se ove nedelje sa Donaldom Trampom tokom svoje posete Njujorku, preneli su danas poljski mediji, a to je potvdio i jedan zvaničnik Trampove kampanje.

Duda, poljski nacionalista čiji mandat ističe 2025. godine bio je jedan od Trampovih bliskih međunarodnih partnera tokom njegovog predsedničkog mandata, ocenjuje Rojters, a glavni pomoćnik poljskog predsednika rekao je da su Duda i Tramp ostali u kontaktu i nakon pobede demokrate DŽozefa Bajdena na predsedničkim izborima.

Pozivajući se na neimenovane, dobro upućene izvore poljski mediji su preneli da će Duda i Tramp održati neformalni sastanak u Njujorku gde će se poljski predsednik susresti sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterešom.

Tramp, kome se u Njujorku sudi zbog ilegalnih isplata,u tesnoj je predizbornoj trci sa aktuelnim predsednikom SAD Džozefom Bajdenom.

Mnogi evropski lideri su izrazili bojazan da bi Trampova pobeda na predsedničkim izborima dovela do slabljenja američke podrške Poljskoj, Ukrajini i NATO-u.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet