Fokus

Vrhovni tužilac SAD stao u odbranu Bajdenovih mentalnih sposobnosti: "Gledao sam ga kako stručno vodi sastanke"

Komentari

Autor: Tanjug

16/04/2024

-

21:14

Vrhovni tužilac SAD stao u odbranu Bajdenovih mentalnih sposobnosti: "Gledao sam ga kako stručno vodi sastanke"
Tanjug/AP/Susan Walsh - Copyright Tanjug/AP/Susan Walsh

veličina teksta

Aa Aa

Govoreći na panel diskusiji pred zastupnicima Predstavničkog doma američkog Kongresa vrhovni državni tužilac SAD Merik Garland stao je danas u odbranu mentalnih sposobnosti predsednika Džozefa Bajdena.

"Predsednik nema (mentalnih) smetnji. Gledao sam ga kako stručno vodi sastanke osoblja i sa članovima kabineta raspravlja o spoljnopolitičkim, vojnim i strateškim pitanjima. Imam potpuno poverenje u predsednika", rekao je Garland i istakao da je Bajden bio odlučan u donošenju odluka o zaštiti američkih nacionalnih interesa, prenosi Rojters.

Bajden, koji je napunio 81 godinu, najstariji je predsednik u istoriji Sjedinjenih Američkih Država. Međutim, u jeku predizborne kampanje u kojoj se za drugi mandat u Beloj kući nadmeće sa svojim republikanskim rivalom Donaldom Trampom (77), ankete javnog mnjenja pokazuju da je Bajdenova starost najveća briga za američke birače.

Pitanje mentalnih sposobnosti predsedničkih kandidata postalo je glavna tema ovogodišnje predsedničke kampanje, s obzirom da su Bajden i Tramp dva najstarija kandidata koja su izabrana na funkciju američkog predsednika.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet