Fokus

Policija u Australiji ubila tinejdžera zbog napada koji ukazuje na terorizam

Komentari

Autor: Tanjug

05/05/2024

-

08:40

Policija u Australiji ubila tinejdžera zbog napada koji ukazuje na terorizam
Policija ubila tinejdžera zbog napada koji ukazuje na terorizam - Copyright Tanjug AP/Australian Broadcasting Corporation via AP

veličina teksta

Aa Aa

Australijska policija je saopštila danas da je u intervenciji pripadnika snaga reda ubijen 16-godišnji tinejdžer nakon što je u subotu kasno uveče napao jednog čoveka i ubo ga nožem u Pertu, glavnom gradu države Zapadna Australija.

Sumnja se da je 16-godišnjak, naoružan kuhinjskim nožem, bio radikalizovan putem interneta, a napad ukazuje na terorizam, saopštile su lokalne vlasti, prenosi "Reuters".

Tanjug AP/Australian Broadcasting Corporation via AP

 

Premijer Australije Entoni Albaneze rekao je da su ga policija i obaveštajne agencije obavestile o incidentu i potvrdio je da nema stalne pretnje.

"Mi smo nacija koja voli mir i nema mesta za nasilni ekstremizam u Australiji", objavio je premijer na platformi "X".

"Napad u predgrađu Vileton imao je obeležja terorizma, ali još nije proglašen terorističkim aktom. U ovoj fazi izgleda da je napadač delovao sam", rekao je premijer Zapadne Australije Rodžer Kuk na konferenciji za novinare u Pertu.

Žrtva, koja je izbodena nožem u leđa, prevezena je u bolnicu i u stabilnom je stanju, saopštile su vlasti.

U zvaničnom saopštenju se navodi da je pre subotnjeg napada policija primila pozive od zabrinutih članova lokalne muslimanske zajednice.

Incident u Pertu se dogodio nakon što je policija Novog Južnog Velsa prošlog meseca optužila nekoliko maloletnika za krivična dela povezana sa terorizmom u Sidneju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet