Fokus

Kinesko ministarstvo spoljnih poslova: Pokušaji za uspostavljanje nezavisnosti Tajvana osuđeni na propast

Komentari

Autor: Tanjug

20/05/2024

-

11:54

Kinesko ministarstvo spoljnih poslova: Pokušaji za uspostavljanje nezavisnosti Tajvana osuđeni na propast
Kinesko ministarstvo spoljnih poslova: Pokušaji za uspostavljanje nezavisnosti Tajvana osuđeni na propast - Copyright Tanjug/AP/Lin Jian, Itsuo Inouye, profimedia, Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Svi pokušaji za uspostavljanje nezavisnosti kineskog regiona Tajvan osuđeni su na propast, saopštilo je kinesko ministarstvo spoljnih poslova nakon što je Laj Čing-tea preuzeo dužnost novog tajvanskog predsednika.

"Nezavisnost Tajvana predstavlja ćorsokak", navodi kinesko ministarstvo.

Kineska Kancelarija za poslove Tajvana saopštila je danas da je Laj tokom inauguracije poslao "opasne" signale koji imaju za cilj da potkopaju mir i stabilnost, preneo je Reuters.

"Trenutna situacija u Tajvanskom moreuzu je komplikovana i sumorna", navodi Kancelarija u reagovanju na Lajev inauguracioni govor.

Laj je preuzeo danas dužnost i u svom inauguracionom govoru zatražio od Kine, kako je naveo, da obustavi svoje vojne i političke pretnje.

Laj (64) je izabran na predsedničkim izborima koji su održani u januaru i preuzeo je dužnost od Cai Ing-ven pošto je tokom njenog mandata protekle četiri godine obavljao dužnost potpredsednika.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet