Fokus

Sahrana iranskog predsednika Raisija biće održana sutra: Ajatolah Hamnei objavio petodnevnu žalost

Komentari

Autor: Tanjug

20/05/2024

-

17:02

Sahrana iranskog predsednika Raisija biće održana sutra: Ajatolah Hamnei objavio petodnevnu žalost
Tanjug/AP/Vahid Salemi - Copyright Tanjug/AP/Vahid Salemi

veličina teksta

Aa Aa

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei objavio je petodnevnu žalost nakon smrti iranskog predsednika Ebrahima Raisija.

Sahrana iranskog predsednika, ministra spoljnih poslova Hoseina Amira Abdolahijana i ostalih koji su nastradali u padu helikoptera, obaviće se sutra u Tabrizu, glavnom gradu Istočnog Azerbejdžana, u devet časova po lokalnom vremenu, prenosi Irna.

Raisijevo telo će kasnije biti odneto u Teheran, pre nego što bude sahranjeno u njegovom rodnom gradu Mešhadu, na severoistoku Irana.

Prema izveštajima iranske novinske agencije Tasnim, nakon memorijalne ceremonije u Tabrizu, biće održana još jedna u gradu Komu, osam kilometara jugozapadno od Teherana.

Raisi je za sobom ostavio suprugu i dve ćerke, piše AP.

Hamnei je zajedničkom slikom objavljenom na platformi X odao počast Raisiju, za koga se smatralo da će jednog dana naslediti poziciju vrhovnog vođe Islamske republike.

Helikopter u kojem su bili predsednik Raisi i Abdolahijan srušio se juče na severozapadu Irana, u regionu Verzegan, a pored njih dvojice, poginulo je još šest osoba. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet