Fokus

Jedna osoba poginula i više od 30 povređeno u turbulencijama koje je imao avion "Singapore Airlinesa"

Komentari

Autor: DW

21/05/2024

-

13:46

Jedna osoba poginula i više od 30 povređeno u turbulencijama koje je imao avion "Singapore Airlinesa"
Jedna osoba poginula i više od 30 povređeno u turbulencijama koje je imao avion "Singapore Airlinesa" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Singapurska aviokompanija "Singapore Airlines" saopštila je u utorak da je jedna osoba preminula, a više od 30 povređeno nakon što je let iz Londona za Singapur naišao na "ozbiljne turbulencije".

Avion Boing 777-300ER, koji je prevozio ukupno 211 putnika i 18 članova posade, preusmeren je u Bangkok na Tajlandu, gde je sleteo u 15.45 časova. po lokalnom vremenu, navodi se u saopštenju avio-kompanije.

"Singapur Erlajns izražava najdublje saučešće porodici preminulog. Naš prioritet je da pružimo svu moguću pomoć svim putnicima i posadi u avionu. Lokalne ekipe hitne pomoći iz bolnice "Samitivej Srinakarin" u Bangkoku poslate su na aerodrom da prebace povređene ljude sa piste na lečenje", navodi se u saopštenju kompanije.

Portparol aerodroma "Suvarnabhumi" u Bangkoku rekao je da su medicinski timovi u pripravnosti, a singapurski ministar saobraćaja Či Hong Tat rekao je u objavi na Fejsbuku da će vlada Singapura pružiti pomoć putnicima i njihovim porodicama.

"Duboko sam tužan što sam saznao za incident na letu SK321 "Singapur Airlinesa" sa londonskog aerodroma "Heathrow" za Singapur“, napisao je on.

"Singapore Airlines" je jedan od vodećih svetskih avioprevoznika, a poslednji smrtni slučajevi na letu "Singapore Airlinesa" dogodili su se u oktobru 2000. kada se avion srušio na pistu tokom poletanja na Tajvanu, pri čemu su poginule 83 osobe, piše DW.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet