Fokus

Donald Tramp otvorio nalog na TikToku, platformi koju je ranije hteo da zabrani

Komentari

Autor: Tanjug

02/06/2024

-

13:39

Donald Tramp otvorio nalog na TikToku, platformi koju je ranije hteo da zabrani
Donald Tramp otvorio nalog na TikToku, platformi koju je ranije hteo da zabrani - Copyright Tanjug/AP/Julia Nikhinson

veličina teksta

Aa Aa

Bivši američki predsednik Donald Tramp otvorio je nalog na platformi TikTok koju je, dok je bio na vlasti, želeo da zabrani.

Portal Politiko naveo je da je Tramp okačio snimak u subotu uveče u kojem pozdravlja publiku na događaju organizacije za borilačke sportove UFC u Nju Džersiju, prenosi Rojters.

Trampov pokušaj da ukine TikTok 2020. godine je blokirao sud, a u martu ove godine je izjavio da ta platforma predstavlja pretnju za nacionalnu bezbednost Sjedinjenih Američkih Država. On je tada i dodao da bi zabrana TikToka povredila neke mlade ljude i da bi ojačala platformu Fejsbuk.

Tramp trenutno na TikToku ima 685 hiljada pratilaca. Kompanija "ByteDance", vlasnica TikToka, pokušava da se žali američkom sudu na zakon koji je usvojen u aprilu, kojim se zahteva da TikTok bude prodat do januara sledeće godine ukoliko ne želi da bude zabranjen u SAD.

Bela kuća je saopštila da želi kraj vlasništvu te platforme baziranom u Kini zbog zabrinutosti o nacionalnoj bezbednosti, a ne zabranu TikToka.

Iz te platforme je rečeno da neće deliti podatke američkih korisnika sa vladom Kine i da je preduzela značajne mere za zaštitu njihove privatnosti.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet