Fokus

Napadač koji je ubio 5 osoba u gej klubu u Koloradu izjasnio se krivim za zločine iz mržnje, čeka ga još jedna doživotna

Komentari

Autor: Tanjug

18/06/2024

-

22:53

Napadač koji je ubio 5 osoba u gej klubu u Koloradu izjasnio se krivim za zločine iz mržnje, čeka ga još jedna doživotna
Napadač koji je ubio 5 osoba u gej klubu u Koloradu izjasnio se krivim za zločine iz mržnje, čeka ga još jedna doživotna - Copyright Tanjug/AP

veličina teksta

Aa Aa

Osuđeni napadač Anderson Li Oldrič, koji je ubio pet osoba u gej noćnom klubu u američkoj državi Kolorado 2022. godine, izjasnio se danas krivim za zločine iz mržnje na osnovu federalne optužnice pred Okružnim sudom u Denveru.

Oldrič (24) bi kasnije danas trebalo da bude osuđen na doživotni zatvor bez mogućnosti uslovnog otpusta, preneo je Rojters.

Oldrič je već osuđen na doživotnu kaznu zatvora nakon što se izjasnio krivim na osnovu državne optužnice za ubistvo u odvojenom krivičnom postupku prošle godine za napad na klub Q u Kolorado Springsu. 

Oldrič je ranije ove godine pristao da se izjasni krivim po svim od 74 optužbi u federalnoj optužnici.

On služi kaznu u zatvoru u američkoj državi Vajoming.

Najteža krivična dela za koja je Oldrič priznao krivicu su optužbe za namerno ubistvo zbog seksualne orijentacije ili rodnog identiteta.

Oldrič je ubio pet ljudi, a oko 20 njih ranio nakon što je otvorio vatru iz poluautomatske puške u gej klubu u Kolorado Springsu 19. novembra 2022. godine.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet