Fokus

Putin: Razmere prirodnih katastrofa u Rusiji bez presedana

Komentari

Autor: Tanjug

14/08/2021

-

17:34

Putin: Razmere prirodnih katastrofa u Rusiji bez presedana
Vladimir Putin - Copyright Tanjug AP/Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Rusije Vladimir Putin ocenio je danas, tokom sastanka o rešavanju posledica poplava i požara u brojnim ruskim regionima, da su trenutne razmere prirodnih katastrofa u nekim delovima zemlje do sada nezabeležene.

"Pre svega, razmotrićemo situaciju sa požarima u Jakutiji, a takođe i oko poplavljenih naseljenih područja Krima i Krasnodarske oblasti", rekao je na početku sastanka ruski predsednik, prenosi TAS S.

On je naglasio da sve ukazuje da su razmere prirodnih katastrofa u zemlji apsolutno bez presedana i kao primer naveo da su na jugu zabeležene mesečne padavine u roku od nekoliko sati, dok su u Sibiru, na Dalekom istoku, ekološki, klimatski i atmosferski uslovi takvi da se požari brzo šire usred suše i udara vetra.

profimedia

 

Ruske vlasti su danas potvrdile da je zbog poplava, prouzrokovanih obilnim kišama, na jugu Rusije evakuisano više od 1.500 ljudi.


Meteorolozi prognoziraju nastavak obilnih padavina na jugu Rusije, a iz lokalnog Centra za vanredne situacije je saopšteno da je zbog poplava prekinut saobraćaj na autoputu koji povezuje crnomorski lučki grad Novorosijsk sa lukom Kerč u Azovskom moru.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet