Fokus

Šeikova ćerka živa i zdrava, princeza Latifa konačno snimljena u javnosti

Komentari

Autor: Euronews

23/05/2021

-

11:19

Šeikova ćerka živa i zdrava, princeza Latifa konačno snimljena u javnosti
Šeikova ćerka živa i zdrava, princeza Latifa konačno snimljena u javnosti - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Princeza Latifa bin Mohamed bin Rašid al Maktum, čija je životna priča okupirala svetsku pažnju od kada je pokušala da pobegne od oca, vladara Dubaija, pojavila se na fotografijama na društvenim mrežama.

Na fotografiji objavljenoj na Instagramu pre nekoliko dana, princeza Latifa sedi sa dve žene u kafiću u tržnom centru u Dubaiju. Iza njih se vidi bioskop, pa se tako vidi i reklama za film "Demon Slayer: Mugen Train", koji je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima objavljen 13. maja.

Prijatelji princeze naveli su za BBC da je fotografija autentična. Takođe, na stolu za kojim sede tri žene nalaze se i zaštitne maske, što znači da je fotografija nastala u poslednjih 18 meseci.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sioned (@shinnybryn)

Na istom Instagram nalogu objavljena je juče još jedna fotografija, a u opisu se pominje "druženje sa Latifom".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sioned (@shinnybryn)

Princeza Latifa sada ima 35 godina, a pobegla je iz Dubaija 2018. godine, optužujući svog oca šeika Mohameda bin Ršida al Maktuma, za nasilje. Ona i njen prijatelj napustili su UAE i kolima prešli u Oman, a onda prešli na Indijski okean i krenuli prema Goi.

Nasilno je vraćena u UAE osam dana nakon što je pobegla, kada su je najmanje osam indijskih i deset specijalaca UAE presreli. Veruje se da je bila držana u UAE mimo svoje volje od tada na naredbu šeika, moćnog vladara Dubaija i premijera UAE.

Šeik tvrdi da je bila u pitanju spasilačka misija i nekoliko puta je negirao optužbe za zlostavljanje najmanje dvoje od njegovih 25 dece, piše Gardijan. Princezu od 2018. niko nije ni video ni čio, od početka ove godine, kada je objavila tvrdnje da je talac i da je drže zatočenu.

"Ovo implicira da UAE nameravaju možda da dozvole Latifi povratak javnom životu kao što se pominje i u njihovom poslednjem saopštenju", rekla je Rada Stirling, osnivač grupe "Zatvoreni u Dubaiju".

Princeza Haja, druga žena šeika Mohameda, takođe je napustila Dubai i otišla u London sa dvoje dece 2019, tražeći razvod. Britanski sud izrekao je 2020. da je šeik pokušao da otme decu.

U slučaju princeze Haje otkriveno je i da je druga šeikova ćerka princeza Šamsa kidnapovana u Kembridžu 2000. Ona sada ima 39 godina i o njoj se ne zna ništa.

Komentari (0)

Svet