Fokus

Netanjahu sugerisao da je Bajden zaspao u susretu s Benetom

Komentari

Autor: Tanjug

20/09/2021

-

08:35

Netanjahu sugerisao da je Bajden zaspao u susretu s Benetom
Netanjahu sugerisao da je Bajden zaspao u susretu s Benetom - Copyright Tanjug/AP/Ariel Schalit

veličina teksta

Aa Aa

Bivši predsednik vlade Izraela Benjamin Netanjahu sugerisao je putem video snimka na Fejsbuku da je predsednik SAD Džo Bajden zaspao tokom sastanka sa novim izraelskim premijerom Naftalijem Benetom prošlog meseca, javlja Rojters.


Britanska agencija, međutim, navodi da je proverom snimka razotkrila netačnost pretpostavke da je Bajden zaspao, nakon što su korisnici društvenih mreža podelili video klip američkog predsednika koji, tokom razgovora sa Benetom, gleda na dole, dok klima glavom. Klip, koji se pojavio na Internetu, tendenciozno je isečen, tvrdi Rojters.

Nekoliko sekundi nakon što je klip isečen, duža verzija snimka pokazuje da je Bajden odgovorio Benetu.

U video snimku koji je Netanjahu objavio na svom Fejsbuk profilu, prvo se čuje glas koji kaže: "Znate, Benet se sastao sa Bajdenom".

"Čuo sam. Čuo sam da je Bajden bio vrlo prisutan tokom sastanka. Spustio je glavu tokom razgovora", kaže potom Netanjahu, spuštajući glavu u usporenom snimku, oponašajući nekoga ko spava, opisuje Rojters.

Netanjahu, lider partije Likud, u znatnoj meri se slagao sa politikom na Bliskom istoku Donalda Trampa, Bajdenovog prethodnika na funkciji predsednika SAD.

Netanjahuov komentar o Bajdenu bio je samo deo 26-minutnog video-snimka u kojem se pričalo o brojnim političkim pitanjima.

Međutim, privukao je pažnju izraelskih informativnih sajtova, a pojedini su ga optužili da ismeva Bajdena.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet