Fokus

Brazilska delegacija koja boravi na Generalnom zasedanju UN ide u samoizolaciju

Komentari

Autor: Tanjug

22/09/2021

-

22:24

Brazilska delegacija koja boravi na Generalnom zasedanju UN ide u samoizolaciju
Brazilska delegacija koja boravi na Generalnom zasedanju UN ide u samoizolaciju - Copyright AP/Evan Vucci

veličina teksta

Aa Aa

Brazilska delegacija na 76. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija odlučila je da ode u samoizolaciju pošto je jedan njen član pozitivan na korona virus.

"Ova zemlja je potvrdila da je cela delegacija odlučila da bude u samoizolaciji 14 dana", rekao je portparol generalnog sekretara UN Antonija Gutereša za TAS S odgovarajući na pitanje o tome da li je tačna informacija da je brazilska delegacija u karantinu.

Prethodno su dva izvora ruske agencije prenela da je brazilska delegacija u samoizolaciji pošto je brazilski ministar zdravlja Marselo Kviroga pozitivan na korona virus.

Prema jednom od izvora, brazilska delegacija se vratila kući a samo je Kviroga ostao u Njujorku.

Podsetimo, predsednik Brazila Žair Bolsonaro je još prošle nedelje je izjavio da mu nije potrebna vakcina protiv kovida jer je već stekao imunitet pošto je preležao kovid-19, a iz istog razloga je izjavio da će biti poslednji Brazilac koji će se vakcinisati.

Strani mediji preneli su da će nevakcinisani šefovi država koji ove nedelje prisustvuju Generalnoj skupštini UN najverovatnije morati da se zadovolje komadom pice na ulici umesto bogate večere u njujorškim restoranima, kao i da je upravo tako prve noći u Njujorku večerao brazilski predsednik, pošto tamo, prema važećim merama zbog pandemije, nikome nije dozvoljen ulazak u gradske restorane bez dokaza o vakcinaciji protiv kovid-19.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet