Fokus

SAD: Srušio se manji avion, poginule četiri osobe

Komentari

Autor: Tanjug

09/10/2021

-

08:59

SAD: Srušio se manji avion, poginule četiri osobe
SAD: Srušio se manji avion, poginule četiri osobe - Copyright Tanjug AP/Alyssa Pointer/Atlanta Journal-Constitution via AP

veličina teksta

Aa Aa

Jedan manji avion srušio se neposredno posle poletanja sa prigradskog aerodroma u severoistočnom predgrađu Atlante, a u ovoj nesreći su poginule četiri osobe.


Federalna uprava za vazduhoplovstvo (FFA) saopštila je da se jednomotorni avion Cesna 210 srušio i zapalio u petak po podne kod aerodroma De Kalb-Pičtri, a u saopštenju lokalnih vlasti je potvrđeno da su život izgubile sve četiri osobe koje su se nalazile u letelici, prenosi AP.

Najmanje 15 vatrogasaca stacioniranih na aerodromu relativno brzo su intervenisali i ugasili zapaljenu olupinu aviona, izjavio je predstavnik lokalne vatrogasne jedinice, a identitet poginulih do sada nije obelodanjen.

Aerodrom se nalazi na manje od 16 kilometara od centra Atlante i sa prosečnih oko 209.000 poletanja i sletanja u poslednje tri decenije drugi je po frekvenciji letova u državi Džordžija.

Iz FAA je saopšteno da će istragu preuzeti Nacionalni odbor za bezbednost saobraćaja, ali za sada nema konkretnih informacija o uzrocima tragičnog pada Cesne.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet