Fokus

Papa: Borba sa klimatskim promenama iznad stranačkih interesa

Komentari

Autor: Tanjug

09/10/2021

-

23:24

Papa: Borba sa klimatskim promenama iznad stranačkih interesa
Papa: Borba sa klimatskim promenama iznad stranačkih interesa - Copyright Tanjug AP/Andrew Medichini

veličina teksta

Aa Aa

Papa Franja pozvao je danas poslanike parlamenata širom sveta da prevaziđu uske okvire stranačke politike kako bi brzo postigli dogovor o borbi protiv klimatskih promena.

Papa se obratio parlamentarcima koji su bili u Rimu na pripremnom sastanku pred godišnju konferenciju Ujedinjenih nacija o klimi, koja počinje u Glazgovu u Škotskoj, 31. oktobra, prenosi AP.

Papa se pozvao na zajednički apel koji su on i drugi verski poglavari potpisali ove nedelje, a u kojem se pozivaju vlade da se posvete ambicioznim ciljevima na konferenciji UN, koju stručnjaci smatraju ključnom prilikom za rešavanje pretnje globalnog zagrevanja.

"Da bi se suočili sa ovim izazovom, svako ima svoju ulogu. Politički i vladini lideri su posebno važni i zaista presudni", poručio je papa parlamentarcima mnogih zemalja koje je danas ugostio.

Papa je ranije saopštio da namerava da učestvuje na predstojećoj konferenciji UN - COP26, ali je Vatikan u petak najavio da on neće prisustvovati i da će delegaciju predvoditi državni sekretar, kardinal Pietro Parolin.

Komentari (0)

Svet