Fokus

Uzbunjivačica iz Fejsbuka na konferenciji u Lisabonu pozvala Zakerberga da napusti kompaniju

Komentari

Autor: Jutarnji, CNN

02/11/2021

-

09:17

Uzbunjivačica iz Fejsbuka na konferenciji u Lisabonu pozvala Zakerberga da napusti kompaniju
Uzbunjivačica iz Fejsbuka na konferenciji u Lisabonu pozvala Zakerberga da napusti kompaniju - Copyright Tanjug AP/Drew Angerer/Pool via AP

veličina teksta

Aa Aa

Uzbunjivačica Frensis Haugen pozvala je svog bivšeg šefa Marka Zakerbergda da umesto što dalje ulaže i troši resurse, da da otkaz na mesto izvršnog direktora Fejsbuka i tako dopusti promene u ovoj kompaniji.

"Mislim da je malo verovatno da će se kompanija promeniti ukoliko Mark Zakerberg ostane na istoj poziciji. Fejsbuk bi bio jači sa nekim ko je spreman da se usredsredi na sigurnost", rekla je ona na otvaranju tehnološke konferencije Web Samit, piše Jutarnji.

Inače, usled snažnih kritika zbog posolvnih odluka, Fejsbuk je prošle nedelje saopštio da menja ime kompanije u Meta, pritom objasnivši da će novo ime bolje održavati ono čime se kompanija inače bavi.

Tanjug AP/Drew Angerer/Pool via AP

 

Podstimo, Haugen je inače radila kao menadžer proizvodnje u Fejsbuku, a za CNN je rekla da dokumenti pokazuju je Fejsbuk upućen u to da se njegove platforme koriste za širenje mržnje, nasilja i dezinformacija, ali da kompanija nikada nije reagovala, već da je prikrivala dokaze.

Haugen je početkom oktobra svedočila pred jednim pododborom američkog Senata, kako bi dodatno obrazložila svoje tvrdnje.

Između ostalog, ona je tada rekla da jedina osoba koja kontroliše Zakerberga je on sam, i da rukovodstvo kompanije zna kako može da poboljša privatnost svojih korisnika, ali to ne radi zbog profita.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet