Fokus

Duterteova ćerka se kandidovala za potpredsednika Filipina

Komentari

Autor: Tanjug

13/11/2021

-

12:03

Duterteova ćerka se kandidovala za potpredsednika Filipina
Sara Duterte - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ćerka filipinskog predsednika Rodriga Dutertea, Sara, podnela je kandidaturu za potpredsednika zemlje za izbore 2022. godine, saopštilo je danas izborno telo.

Komisija za izbore je navela da je kandidat partije Lakas-CMD povukao kandidaturu i ustupio je Sari Duterte-Karpio, preneo je Rojters. 

Njena odluka da se kandiduje za potpredsednika je iznenađenje, jer se cele godine spekulisalo da preferira kandidaturu za predsedničku funkciju.

Osim novog kandidata za potpredsednika, na izborima u maju sledeće godine učestvovaće i još jedan kandidat za predsednika države.

Dugogodišnji pomoćnik filipinskog lidera Rodriga Dutertea, senator Kristofer "Bong" Go, podneo je danas svoju kandidaturu za predsednika i povukao svoju prethodnu prijavu za potpredsednika.

Melvin Matibag, generalni sekretar vladajuće stranke PDP-Laban, objavio je Goovu odluku u trenutku dok je senator podnosio prijavu nadležnom telu, u pratnji Dutertea, prenosi Rojters.

Duterteu je, inače, zabranjeno ustavom da se ponovo kandiduje za šestogodišnji mandat, a prošlog meseca je objavio da se povlači iz politike.

Komentari (0)

Svet