Fokus

Devetogodišnjak deseta žrtva stampeda na festivalu Astrovorld

Komentari

Autor: Tanjug

15/11/2021

-

09:19

Devetogodišnjak deseta žrtva stampeda na festivalu Astrovorld
Devetogodišnjak deseta žrtva stampeda na festivalu Astrovorld - Copyright Tanjug AP/Michael Wyke

veličina teksta

Aa Aa

Devetogodišnji dečak iz Dalasa je najmlađa osoba koja je preminula od povreda zadobijenih tokom naleta publike na muzičkom festivalu Astrovorld u Hjustonu.

Ezra Blaunt iz Dalasa preminuo je u nedelju u teksaškoj dečjoj bolnici u Hjustonu, rekao je porodični advokat Ben Kramp, a prenosi britanski list “Gardijan”.

Ezra je bio stavljen u medicinski indukovanu komu nakon što je zadobio ozbiljne povrede u stampedu obožavalaca tokom nastupa repera Trevisa Skota 5. novembra.

On je deseta osoba koja je izgubila život tokom incidenta na tom festivalu.

Treston Blaunt, Ezrin otac, opisao je šta se dogodilo u jednom postu na GoFundMe stranici koju je otvorio kako bi dobio pomoć u podmirenju Ezrinih medicinskih troškova.

Rekao je da mu je Ezra sedeo na ramenima kada ih je ponela gužva. Otac je izgubio svest, a kada je došao k sebi, Ezra je nestao.

Usledila je mahnita potraga sve dok Ezra nije pronađen u bolnici, sa teškim povredama.

Dete je zadobilo ozbiljna oštećenja mozga, bubrega i jetre nakon što su ga “udarali, gazili i skoro izgazili na smrt“, navodi se u tužbi koju je njegova porodica podnela protiv Skota i organizatora događaja “Lajv nešna”.

Porodica Blaunt traži najmanje milion dolara odštete.

Ostale osobe koje su izgubile život bile su starosti od 14 do 27 godina. Oko 300 ljudi je zbrinuto na samom festivalu, a 13 je hospitalizovano.

Skot i organizatori događaja su sada u fokusu krivične istrage.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet