Fokus

Optužen muskarac za podmetanje požara u Kejptaunu koji je naneo veliku štetu zgradi Nacionalnog parlamenta

Komentari

Autor: Tanjug

03/01/2022

-

11:34

Optužen muskarac za podmetanje požara u Kejptaunu koji je naneo veliku štetu zgradi Nacionalnog parlamenta
Optužen muskarac za podmetanje požara u Kejptaunu koji je naneo veliku štetu zgradi Nacionalnog parlamenta - Copyright Tanjug AP/Jerome Delay

veličina teksta

Aa Aa

Južnoafrička policija saopštila je danas da je optužila muškarca starog 49 godina za podmetanje požara koji je naneo veliku štetu zgradi Nacionalnog parlamenta u Kejptaunu.

Požar je izbio u nedelju u skupštinskom kompleksu, od kojih neki delovi datiraju iz 1884. godine i obuhvataju Narodnu skupštinu, odnosno Donji dom parlamenta, prenosi agencija Rojters. Urušen je krov jednog dela zgrade i ceo sprat, a nije bilo izveštaja da je neko povređen u ovom incidentu.

Kako se navodi u saopštenju elitne policijske jedinice, očekuje se da će osumnjičeni, uhapšeni 49-godišnji muškarac pojaviti se na sudu u utorak, kao i da će se suočiti sa optužbama za paljevinu, razbijanje i krađu.

"Navodno je ušao kroz prozor jedne od kancelarija", rekao je portparol policije za televiziju NCA i dodao da se istraga nastavlja o tome kako je osumnjičeni uspeo da izbegne obezbeđenje u parlamentu. Član gradske uprave Kejptauna zadužen za bezbednost rekao je da se vatrogasci i danas bave "žarištima na 4. spratu Narodne skupštine koja još tinja".

Zvaničnici su potvrdili da je požar izbio u kancelarijama na trećem spratu i da se brzo proširio na skupštinsku salu donjeg doma, javio je izveštač britanskog javnog servisa iz Kejptauna.

U požaru niko nije povređen, rekao je portparol vatrogasne službe Kejptauna Džermejn Karelsi i dodao da je više od 35 vatrogasaca učestvovalo u gašenju požara koji je lokalizovan posle višečasovne intervencije, preneo je ranije AP.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet