Fokus

Veliki požar u stambenoj zgradi u Filadelfiji: Stradalo 13 ljudi, među njima najmanje sedmoro dece

Komentari

Autor: AP

05/01/2022

-

17:07

Veliki požar u stambenoj zgradi u Filadelfiji: Stradalo 13 ljudi, među njima najmanje sedmoro dece
Veliki požar u stambenoj zgradi u Filadelfiji: Stradalo 13 ljudi, među njima najmanje sedmoro dece - Copyright Tanjug AP/Monica Herndon/The Philadelphia Inquirer via AP

veličina teksta

Aa Aa

U velikom požaru u Filadelfiji poginulo je 13 ljudi, uključujući sedmoro dece, a dve osobe su hospitalizovane, saopštila je vatrogasna služba.

Zvaničnici su na konferenciji za novinare rekli da su u zgradi bila četiri detektora dima, ali da nijedan ne radi. Vatrogasci i policija reagovali su na prijavu požara u trospratnoj kući u gradskom naselju Fermaunt oko 6:40 ujutru, i videli da plamen dolazi iz prozora na drugom spratu. Kuća je, inače, pretvorena u dva stana.

Požar je lokalizovan posle manje od sat vremena, a bar jedno dete je izneto na nosilima, preneli su američki mediji. Na snimcima koje su emitovali televizijski kanali se vide merdevine naslonjene na prednji deo kuće, a vatrogasci su se probili i kroz krov, gde su ostale rupe.

 

"Poznavala sam neku od te dece - viđala sam ih kako se igraju na ulici. Neki od njih su tu isto koliko i mi", rekla je jedna od žena koja živi u komšiluku.

Gradonačelnik Filadelfije Džim Keni rekao je da je "gubitak dece poražavajuć", i pozvao sve da se "sećaju ovih beba u molitvama".

Komentari (0)

Svet