Fokus

Avad: Sirija uspela da oslobodi veći deo teritorije

Komentari

Autor: Tanjug

08/01/2022

-

10:22

Avad: Sirija uspela da oslobodi veći deo teritorije
Avad: Sirija uspela da oslobodi veći deo teritorije - Copyright AP Photo/Hassan Ammar, File

veličina teksta

Aa Aa

Šef misije Sirijske Arapske Republike u Srbiji Amar Avad izjavio je da je sirijska država, zahvaljujući naporima i žrtvovanju Sirijske arapske armije i podršci prijatelja i saveznika, uspela da oslobodi većinu teritorije koja je bila pod kontrolom naoružanih terorističkih grupa.

U intervjuu za Politiku, sirijski diplomata je podsetio da Sirija neguje istorijsko prijateljstvo sa Srbijom.

"Srećan sam što sam u Beogradu. Sirija na Srbiju gleda s poštovanjem i ljubavlju", istakao je Avad i podsetio da je prošlog oktobra delegacija njegove zemlje učestvovala na važnom sastanku Pokreta nesvrstanih u Beogradu.

Tada je ministar spoljnih poslova Sirije Fejsal Mekdad razgovarao sa ministrom spoljnih poslova Srbije Nikolom Selakovićem i drugim srpskim zvaničnicima o perspektivama razvoja bilateralne saradnje dve prijateljske zemlje.

"Radujemo se jačanju koordinacije između dve zemlje na forumima UN. Iskoristićemo iskustvo prijatelja iz Srbije u oblasti energetike, transporta, rudarstva i poljoprivrede, a ohrabrićemo i investitore iz Srbije da počnu da posluju sa Sirijom i uključe se u njenu posleratnu obnovu", poručio je šef misije Srijske Aprapske Republike u Srbiji Amar Avad.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet